REKLAMI GEÇ

Denizli’yi milyonlarla buluşturan festival

Denizli’yi milyonlarla buluşturan festival

Geleneksel sporların yeniden canlandırılıp sevdirilmesi amacıyla Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından İstanbul’da düzenlenen Etnospor Kültür Festivali’ne onur konuğu olarak katılan Denizli, organizasyona damgasını vurdu. Üç günde yaklaşık 1,5 milyon kişinin ziyaret ettiği kültür festivalinde, Denizli’nin yöresel zenginlikleri tanıtıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2016 Pazartesi, 11:34

Türk dünyasının dört bir yanından yüzlerce sporcu ve kanaat önderinin katıldığı Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali İstanbul’da gerçekleşti. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin onur konuğu olarak katıldığı festivale, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve eşi Reyyan Erdoğan, Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, milletvekilleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

denizli_etnospor_kultur_festivali_onur_konugu-ic-1

Geleneksel sporların yeniden canlandırılması ve gelecek nesillere sevdirilmesi amacıyla Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen festival 3 gün sürerken, program kapsamında mangala, kökbörü, kuşak güreşi, aba güreşi, atlı cirit, atlı okçuluk, şalvar güreşi, mas güreşi, yaya okçuluğu ve yağlı güreş müsabakaları ile kılıç kalkan gösterisi, aşık oyunları, eski usule göre gelin gelme oyunları, geleneksel çocuk oyunları gibi etkinlikler yapıldı.

denizli_etnospor_kultur_festivali_onur_konugu-ic-2

DENİZLİ OTAĞINA YOĞUN İLGİ
Spor müsabakalarının yanında festival alanında geleneksel Türk el sanatlarının tanıtıldığı yöresel çadırlar da kuruldu. Üç günde yaklaşık 1,5 milyon kişinin ziyaret ettiği Denizli çadırında, Serinhisarlı çömlek ustası, yağlı kil Serinhisar çömleği yaptı. Dokuma tezgahında ise, dünyaca ünlü Buldan bezi dokundu. Tavas işi tel kırma ustalarının ortaya koyduğu eserler de büyük ilgi çekerken, Osmanlı döneminde Yatağan’da yapılan Yatağan palaları da göz doldurdu.

Birçok radyo ve televizyonun canlı yayınlarla milyonlara ulaştırdığı festivalde, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Grubu’nun sunduğu yöresel oyunları beğeniyle izlendi. Denizli standını gezen konuklara ayrıca Denizli gazozu ile Denizli türkülerinin yer aldığı CD hediye edildi.

denizli_etnospor_kultur_festivali_onur_konugu-ic-3

TÜRKİYE’DEKİ İLK KOMPLEKS DENİZLİ’DE
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve eşi Reyyan Erdoğan ve kardeşi Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile birlikte festivale katılan birçok önemli isim Denizli çadırını gezdi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Konfederasyon Başkanı Erdoğan ile birlikte Denizli çadırını gezerek geleneksel el sanatlarını inceledi. Çadırda binlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Denizli’nin tarihi ve kültürel kimliğini anlattıklarını ifade eden Başkan Zolan, yaklaşık 4 yıl önce hizmete soktukları Türkiye’nin ilk Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’ni anlattı.

denizli_etnospor_kultur_festivali_onur_konugu-ic-4

DENİZLİ’YE ETNOSPOR MÜJDESİ
Dünya Etnospor Konfederasyonu işbirliği ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’nde benzer bir organizasyon düzenleyebileceklerini vurgulayan Başkan Zolan, Türk milletinin çok değerli zenginlikleri olduğunu ifade etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bu değerleri yaşatmak için çok büyük emek harcadıklarını dile getiren Zolan, Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’nin bunlardan biri olduğunu ve tesiste daha önce birçok geleneksel oyun müsabakaları düzenlendiğini anlattı.

denizli_etnospor_kultur_festivali_onur_konugu-ic-5

Konfederasyon Başkanı Erdoğan da, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel spor oyunlarına verdiği önem karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Denizli’de Etnospor Kültür Festivali düzenlenmesine olumlu baktığını ifade etti. Ziyaretin ardından Başkan Zolan, Erdoğan’a Yatağan Kılıcı ile çeyiz sandığı, Sümeyye Erdoğan’a da çeyiz sandığı hediye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu