REKLAMI GEÇ

Dev baraj hizmete açıldı

Dev baraj hizmete açıldı

Yapımına 1993 yılında başlanan Cindere Barajı, hafta sonu düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans ile bağlanarak hizmeti açtığı baraj hem enerji üretecek hem de tarım alanlarını sulayacak.

/ DENİZLİHABER / 27 Aralık 2009 Pazar, 18:01

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, hizmeti şiar edinmiş bir iktidarın mensupları olduklarını söyledi.Bakan Kavaf, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün 55 yılda 55 tesis açılışı töreni kapsamında, Güney ilçesindeki Cindere Barajı ve Hidroelektrik Santrali ile Acıpayam ilçesindeki Acıpayam Ovası 1. Kısım Sulama inşaatnın açılışı gerekleştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tele konferans yöntemiyle Denizli’ye bağlanarak Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile birlikte açılışı gerçekleştirdi. Bakan Kavaf, tesisleri Denizli’ye kazandırdığı için Başbakan Erdoğan’a teşekkür ederek, baraj ve sulama inşaatı ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bilgi verdi. Tele konferans öncesinde düzenlenen törende konuşan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, tesisin Denizli’ye ve Türkiye’ye bolluk ve bereket getirmesini diledi.
‘İnsanı yücelt ki, devlet yücelsin” felsefesi ile hareket ettiklerini belirten Kavaf, şöyle dedi:
”Hem sulama, hem elektrik üretim amaçlı olan Cindere Barajı’nın açışını yapıyoruz. Bizler hizmeti şiar edinmiş bir iktidarın mensuplarıyız. İnsanı yüceltmek, üretim kabiliyetini ortaya çıkarabilmek için ülkemizin tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Denizli insanı üretim kapasitelerini, üretkenliklerini ispatlamış, gelmiş oldukları nokta itibariyle ekonomi literatürüne ‘denizli modeli’ olarak geçmiştir. Yeni bir hizmeti daha açacağız. Hizmetlerimiz bütün Türkiye çapında insanımızın potansiyelini ortaya çıkartarak, insanımızın zenginleşmesini sağlamak içindir. Bunun için hep birlikte çalışıyoruz. Halkımızın bize gösterdi, güvene layık olmaya çalışıyoruz. Bu barajın tamamlanmasında emeği geçen herkese, başta Başbakanımız olmak üzere teşekkür ediyorum. Ülkemize ve denizlimize bolluk ve bereket getirmesini diliyorum.”

Denizli Valisi Yavuz Erkmen de, sular, barajlar ve toplulaştırma konusunda yaptığı katkılarından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete teşekkür ederek, açılacak bu baraj ve sulama inşaatı sayesinde, çiftçilerde büyük bir rahatlama meydana geleceğini ifade etti. Erkmen, ”Bu tesisler sayesinde, sulama yapılacak olması çiftçi arkadaşlarımızı rahatlatacaktır. Çok önemli sorunlarına derman olacak tesislerdir. Destekleri için Bakanımıza, milletvekilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılan tesisler hakkında bilgi veren DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap ise, Cindere Barajı’nin temelinin 1993 yılında temeli atıldığını ve silindirle sıkıştırılmış katı dolgu gövde tipi ile yapılan Türkiye’deki ilk baraj olma özelliği taşıdığını dile getirdi.
İndap, şunları kaydetti: ” Baraj, 84 milyon metreküp su ile Buldan ovasında 4 bin 600 hektar arazinin sulanmasına katkı sağlayacak. 310 milyon TL’ye mal olan barajda ayrıca, 88 milyon kilovat saat enerji üretimi hedefleniyor. Acıpayam Ovası 1. Kısım Sulama İnşaatı ile 14 bin 150 hektar alan sulanacak. 214 milyon TL’ye mal olan inşatta, 12 bin 410 metre klasik yedek kanal, 123 bin 964 tahliye ve drenaj kanalı, bin 415 adet borulu şebeke sanat yapısı, 284 adet ana kanal sanat yapısı bulunuyor.”

Açılış töreni sırasında, tabela krizi yaşandı. Görevlilerin ”DSİ Aydın Bölge Müdürlüğü” yazan tabelayı tele konferans yapılan kürsünün önüne koymak istemelerine müdahale eden Bakan Kavaf, tabelanın başka bir yere götürülmesini istedi. Cindere Barajı alanındaki açılış törenine Bakan Kavaf ve Vali Erkmen’in yanısıra, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mithat Ekici, Salih Erdoğan, Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, AK Parti Denizli İl Başkanı Halil Uçar, DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap ve protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu