REKLAMI GEÇ

Devlet kurumları rakip olmamalı

Devlet kurumları rakip olmamalı

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı, Vali Yavuz Erkmen başkanlığında Polisevi’nde yapıldı. Vali Yavuz Erkmen, toplantıda yaptığı konuşmada, devlet kurumlarının birbirlerini rakip olarak göremeyeceğini, kurumlar arasında daima dayanışma olacağını ve sorunların bütün kurumların koordineli çalışmalarıyla çözüleceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 19 Haziran 2008 Perşembe, 00:00

Polisevi’nde düzenlenen toplantıya Vali Erkmen’in yanı sıra Vali Yardımcıları Mehmet Çapraz, Halil İbrahim Ertekin, Abdullah Acar, Mustafa Güney, Mestan Yayman, Kemal Özgün ve İsmet Akyol, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş ve daire müdürleri katıldı.

‘Hukuk dışı hiçbirşeye izin vermem’

Vali Erkmen, kurum amirlerinin Vilayet’ten randevu talep etmesinin gereksiz olduğunu,daire müdürlerinin olayın aciliyeti ve önemine göre hemen kendisiyle görüşebileceklerini söyledi. Birim amirlerinin vatandaşa güleryüzle ve en iyi şekilde yardım etmesini istediğini ifade eden Vali Erkmen, “Vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmamız gerekiyor. Hiçbir arkadaşıma kanunsuz bir iş yapması konusunda direktifim olmayacaktır. Hukuk dışı hiçbir şeye izin vermem. Vatandaşa ‘Devlet kapısına nereden düştüm’ dedirtmek istemiyoruz. Allah devlet kapısına düşürmesin yerine “Allah devlete millete zeval vermesin” dedirtmeliyiz. Hepimizin görevimizi en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. İlişkilerimizde samimi, güvene dayalı ama laubali olmayan bir ilişki kurmamız gerekiyor” dedi.

‘Kamu yararınaysa çalışırız’

Vali Erkmen, vatandaşların mevzuata uygun olmayan ama kamu yararına olan istekleri olabileceğini, bu tip isteklerin kendisine iletilmesi gerektiğini, çünkü yasalarda da boşluklar olabileceğini ve kamu yararına bir istek söz konusu olduğunda yasalardaki boşlukların giderilmesi için çalışmalar yapılabileceğini ifade etti.

‘Araçları ortak kullanalım’

Vali Erkmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Araç kullanımında bencillik yapmayalım, araçları ortak kullanmaya çalışalım. Daire Amirlerimiz, kendi kurumlarıyla ilgili proje üretsinler. Yatırımcı veya yatırımcı olmayan kurumlarımız da yaptıkları iş ve hizmetleri daha üst noktalara taşıyacak proje üretmeleri gerekmektedir. Bulunduğumuz yere Denizli’ye bir şeyler katmak zorundayız. Bazı konularda tartışma ortamında bütün çekincelerimizi en başta ortaya koyalım, başlangıçta söyleyelim. Karar alındıktan sonra çekincelerimizi söylemeyelim” dedi.

‘Devlet daireleri, devlete

yakışır şekilde olmalı’

Vali Erkmen, kamu kurumlarının araç ve bina düzeni bir devlet dairesine yakışan bir biçimde olması gerektiğinin altını çizen ve şimdiye kadarki gözlemlerinde düzen bakımından çok güzel olan kurumların yanı sıra kötü durumda olan yerlerin de var olduğunu ifade etti. Vali Erkmen, “Dolap üzerinde poşet, kapı arkasında süpürge, ortalıkta kova gibi düzensiz durumlar olmamalı. Kurum girişlerinde danışma birimi oluşturulmalı. Vatandaş geldiğinde ilgili yere gerçekçi bir şekilde yönlendirecek danışma birimlerimiz mutlaka olmalı. Vatandaşlarımızın iş ve işlemlerinde, müracaatlarında, örneğin dilekçelerinin takibini mutlaka sağlayalım ve denetim mekanizmasının oluştuğunu arkadaşlarımız bilsinler.Teknolojinin nimetlerinden en üst düzeyde yararlanmamız gerekiyor. Denizli’nin bu konuda diğer illere göre daha üst sırada olduğunu söyleyebiliriz ama özellikle kurumlarımızın internet sitelerinde güncelleştirme yapmamız gereklidir” diye konuştu.

Basına bilgiye izin çıktı

Vali Erkmen, “Bilgiler güncel olmalı. Basına bilgi verme konusunda, birim amirlerimiz, teknik- proje konusunda bilgi verebilirler. Önümüzdeki dönemde Valiliğimiz ve bağlı kurumların yaptıkları çalışmaları vatandaşlara yansıtma çalışması yapacağız ve bu kapsamda “Basın Bülteni” hazırlayacağız. Bu bültende kurumlarımızın yapmış olduğu çalışmaları yansıtacağız”diye konuştu.

Vali Erkmen’in konuşmasının ardından daire müdürleri de kurumlarında karşılaştıkları sorunlar hakkında bilgi verdiler ve çözüm önerilerini sundular. Vali Erkmen, sorunların çözümü için ne yapılması gerekiyorsa yapılacağını, bu konuda Valilik olarak her türlü desteğin verileceğini ve kurum amirlerinin sorunların çözümü konusunda üzerlerine düşe her şeyi eksiksiz yapmaları gerektiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu