REKLAMI GEÇ

Dolunun vurduğu Pamukkale Ovası’nda hasar tespit çalışmaları başladı

Dolunun vurduğu Pamukkale Ovası’nda hasar tespit çalışmaları başladı

Pamukkale’nin kırsal mahallelerinde dün etkili olan dolu yağışı tarım arazilerinde zarara yol açtı. İlçe tarım müdürlüklerinin yetkilileri bugün hasar tespit çalışması yapıyor.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2020 Pazartesi, 12:05

Denizli’de dün etkili olan yağışlar Pamukkale’nin Bağbaşı, Kocadere, Güzelköy, Karakurt Mahalleleri ve Pamukkale Ovasının bir kısmında doluya döndü. Dolu nedeniyle bölgedeki tarım arazileri ve meyve ağaçları zarar gördü.

ÇİFTÇİ HASAT EDEMEYEBİLİR
Kocadere Mahallesi’nde bir ay sonra hasadı yapılması beklenen kayısı ağaçları doludan büyük ölçüde etkilendi. Bazı ağaçların hasat yapılamayacak kadar çok hasar gördüğü belirtiliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle bağ bahçe işleri aksayan ve geçimini yılda bir kara yaptığı hasattan sağlayan çiftçi endişeli.

TARIM MÜDÜRÜ ERKAYA: HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK
Denizli Haber’e konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, ilçe tarım müdürlükleri ile görüştüklerini ve ilçelerdeki görevlilerin hasar tespit çalışması için bugün sahaya çıktığını söyledi. Erkaya, bölgede bazı tarlalarda hasar oluştuğunu, dolunun bilançosunun yapılacak tespit çalışması sonucu belirleneceğini aktardı.

EKSPERLER RAPOR VERECEK
Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici ise, bölgede ürünü doludan zarar gören vatandaşların TARSİM sigortası bulunanların TARSİM yetkililerine başvuruda bulunduklarını dile getirdi. Gemici, üreticilerin TARSİM’e gönderdiklerini başvurunun değerlendirileceğini ve önümüzdeki günlerde TARSİM eksperlerinin bölgeye tespit için gelmelerini beklediklerin ifade etti. Ege Bölgesi genelinde dolu ve fırtına nedeniyle tarım arazilerinde hasarların oluştuğunu dile getiren Gemici, “Üretici hasarının olduğunu TARSİM’e bildirir onlar da en kısa sürede eksper gönderir ve raporlar. Ege’de fırtına ve dolu nedeniyle bir yoğunluk var, eksperlerin yarın Denizli’ye gelmesini bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu