REKLAMI GEÇ

Duygu şimdi hayata tutunacak

Duygu şimdi hayata tutunacak

Denizli’de yanlış tedavi nedeni ile sol kolu ve eli kasılan, el parmaklarında hareket kaybı olan 6 yaşındaki Duygu Acar’ın imdadına hayırseverler yetişti.

/ DENİZLİHABER / 1 Şubat 2010 Pazartesi, 17:58

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin’in araya girmesi ile BSK Özel Cerrahi Hastanesi’nde Duygu sol kolundan ameliyat edildi. Ortopedi Doktoru Fatih Tonkaz ve ameliyat ekibi tarafından 6 saatte tamamlanan ameliyat ücretsiz olarak yapıldı. Ameliyattan sonra küçük Duygu’nun kolunun eski sağlığına kavuşması için yapılması gereken fizik tedavilerde hastane tarafından ücretsiz olarak yapılacak. Vali Yardımcı Halil İbrahim Ertekin, ameliyat sonrası Duygu’yu ve annesini hastane odasında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini sundu. Merkeze bağlı Akkale Mahallesi’nde annesi Selda Kam ile birlikte yaşayan ve hiçbir gelirleri olmayan Duygu’yu evlerinde de ziyaret ettiğini belirten Vali Yardımcısı Ertekin, “Duygu’nun annesi ve babası ayrı. Duygu annesinin yanında kalıyor ancak anne rahatsızlığı nedeni ile çalışamıyor. Duygu’nun kolunda iki yıl önce oluşan bir yara nedeni ile hareket kaybı olmuş. Ameliyat yapılmış ama düzelme olmamış. Cerrahi Hastanemizin yetkilileri ile görüştüm. Onlarda Duygu’yu ücretsiz ameliyat etme kararı aldı. Duygu, 6 saat süren bir ameliyat geçirdi. Şimdi odasında tedavisine devam ediliyor. Hayırsever hastane yönetimimiz Duygu’nun fizik tedavilerini de ücretsiz olarak yapacaklarını bildirdiler. Daha çok mutlu olduk. Duygu’ya ve annesine yardımlarımız devam edecek. Anne Selda Kam’ın okuma yazması yok. Mahallede bulunan en yakın okula devam edip okuma yazma öğrenmesini de sağlayacağım” dedi.

İhtiyaç sahibinin derdine çare olduk
Özel BSK Denizli Cerrahi Hastanesi Kurucu Ortağı Prof. Dr Bülent Topuz’da, hastane olarak gerçek bir ihtiyaç sahibine yardım etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Vali Yardımcısı Halil Ertekin’in aracılığı ile Duygu’ya yardım ettiklerini ifade eden Prof. Dr Topuz, “Hastanemize Duygu, annesi ile birlikte geldiğinde benden kendisiyle sohbet etmiştim. Duygu’nun kolundaki sıkıntı mikroskop altında 6 saat süren operasyonla giderildi. Anneden ameliyatla ilgili olarak para talebimiz olmayacak. Şimdi tedavinin ikinci etabında fizik tedavi uygulanması gerekiyor. Hastane olarak fizik tedaviyi ücretsiz yapacağız. Kolda ve el hareketlerinde fizik tedaviye rağmen düzelme olmazsa ikinci bir ameliyatta olabilir” dedi. Duygu’nun doktoru Fatih Tonkaz’da, sol koldaki tüm kasların ve sinirlerin ameliyatla düzeltildiğini söyledi. Ameliyatla koldaki sinirlerinde gevşetildiğini hatırlatan Doktor Tonkaz, “Duygu’nun kolundaki yara ve iltihap nedeni ile kol kasları ölmüş, kolda kasılma ve parmaklarda hareketsizlik oluşmuş. Duygu’nun kolunu 6 saat mikroskop altında süren operasyonla ameliyat ettik. Kasları düzenledik ve kasılan sinirleri gevşettik. Duygu’nun sağlık durumu şimdi çok iyi kolundaki sargı çıktıktan sonra fizik tedaviye başlayacak. Duygu eski sağlığına kavuşacak” dedi. Anne Selda Kam’da Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Prof. Dr Bülent Topuz ve ameliyatı gerçekleştiren Doktor Fatih Tonkaz’a teşekkür etti. Kızının kolunu gördükçe ağladığını ifade eden Anne Kam, “Kızımın yaşı küçük, yaşı biraz dana ilerleyince tek kolla hayata nasıl tutunacak onu düşünüp ağlıyordum. Hayırseverler bize destek çıktı. Kızım ameliyat oldu. Şimdi yüzü gülüyor. Çok yakında da iyileşecek. Hastaneden güle oynaya çıkacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu