REKLAMI GEÇ

Eğitim için el ele verdiler

Eğitim için el ele verdiler

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gençlik Meclisi’nin “Eğitim İçin El Ele” projesiyle üniversiteye hazırlık olanağı sunulan 285 gençle kahvaltıda buluştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mart 2016 Pazartesi, 14:16

Üniversiteye hazırlanan gençlere kurs vermek amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin 2008-2009 eğitim öğretim döneminde başlattığı Eğitim İçin El Ele projesine bu yıl katılan öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile kahvaltıda bir araya geldi.

denizli-zolan-dan-ygs-oncesi-ogrencilere-moral-ic

Bu hafta sonu YGS’ye girecek öğrencilere moral veren Zolan, belediyeciliği sadece alt ve üstyapı olarak görmediklerini, sosyal belediyecilik anlamında dokunulması ve sahip çıkılması gerekenler olduğunu, onları unutmadıklarını söyledi.

GÖNÜLLÜ GENÇLER DESTEK VERDİ
Eğitimsiz ve geleceğe hazırlanmayan gençliğe sahip bir ülkenin geleceğinin de olamayacağını vurgulayan Zolan, “Biz bu bilinçle gençlerimize destek olmak ve ışık tutmak adına Kent Konseyi’mizle beraber projeyi 8 yıl önce başlattık. Bu işe ücretli öğretmenlerimizle değil tamamen gönüllü olan, gelecekte de öğretmen olacak gençlerimizle başladık. ‘Kardeşlerimize sahip çıkmak ve ücretsiz dersler vermek istiyoruz’ dediler ve projemiz bugüne kadar bu mantıkla yürüdü. Burada esas olan eğitim ama bunun ötesinde olan dayanışmadır. Toplumu ayakta tutan, insanların birbirine sahip çıkması ve elinde ne imkan varsa onu paylaşmasıdır. Ben zamanlarını başka alanlarda değerlendirme imkanı varken burada eğitim veren 45 gencimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

PAYLAŞMANIN GÜZEL ÖRNEĞİNİ ONLAR SÜRDÜRECEK
Zolan, 45 eğitimcinin örnek bir davranış göstererek, 285 üniversiteye hazırlanan gençle buluştuğunu ifade ederek, “Eğitim alan 285 gencimiz de fedakarlığın, paylaşmanın, dayanışmanın nasıl olması gerektiği konusunda canlı örnek yaşadı. Umuyorum ki projeye katılan 285 kardeşim inşallah üniversite sınavlarına girecek ve başarılı olacak. Kendi yaşantısında görmüş olduğu bu güzel paylaşma örneğini başka ihtiyaç sahibi olanların elinden tutarak sürdürecek ve böyle bir dayanışma dalgası yaratacağız. Esas amaç bu dayanışmayı en üst seviyeye çıkarabilmek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu