REKLAMI GEÇ

El Emeği Pazarı ve Mikrokredi Ofisi’ne övgü

El Emeği Pazarı ve Mikrokredi Ofisi’ne övgü

Ticaret Bakanlığı Kooperatifleşme Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, El Emeği Pazarı ve Mikrokredi Ofisi’nin kadınlara yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2018 Perşembe, 12:31

Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni” projesi kapsamında Denizli’ye gelen Ticaret Bakanlığı Kooperatifleşme Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi El Emeği Pazarı ve Mikrokredi Ofisi standlarını ziyaret ederek projelerden övgüyle bahsetti.

El Emeği Pazarı ve Mikrokredi Ofisi’nin kadınlara yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alan Seymenoğlu, her iki projeyi de takdirle karşıladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Denizli’nin Ahi Evranların yaşadığı bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Ekonominin içerisinde ticaretin kendi kuralları var ama yerel yönetimler olarak bizler dezavantajlı gurup dediğimiz kesime pozitif ayrımcılık yapabiliyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal projelerimizi en fazla uyguladığımız alanlardan birisi Kent Konseyi’dir. Kent Konseyi çatışı altında El Emeği Pazarı adlı kadınlarımıza tanıdığımız bir avantaj var” dedi.

“Kadınlarımıza kaynak sağlıyoruz”
Kadınların el emeği göz nuru ürünleri El Emeği Pazarı’nda satarak aile ekonomisine katkı sağladığını anlatan Değirmenci, “Aynı şekilde Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile birlikte hayata geçirdiğimiz Mikrokredi Ofisimiz var. Burada da imkanlarımız doğrultusunda kadınlarımıza kaynak sağlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu şekilde kadınlarımıza maddi imkanlar aktarma gayreti içerisindeyiz. İstiyoruz ki, bu toplumun değerlerini yeniden yaşayalım ve yaşatalım” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu