REKLAMI GEÇ

Engelleri skeçle anlattılar

Engelleri skeçle anlattılar

Denizlili engelliler, yaya kaldırımları, duraklar ve yaşamın her alanında önlerine çıkan engelleri skeçle anlattı, “unutmayın herkes bir engelli adayıdır” mesajını verdi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2015 Perşembe, 14:14

Dünya Engelliler Günü kapsamında, Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin düzenlediği etkinlik, Çatal Çeşme Oda Tiyatrosu’da gerçekleşti. Etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, engelli derneklerinin üyeleri ve engelli aileleri katıldı.

denizli-engelliler-gunu-engellerini-skecle-anlattilar-6

GÖSTERİLER İLGİYLE İZLENDİ
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İbrahim Cengiz Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencilerinin İstiklal Marşı’na işaret dili ile eşlik etmeleri, salonda bulunanları duygulandırdı. Sahne alan Polis Amca Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin sunduğu sema gösterisi de beğeni topladı.

denizli-engelliler-gunu-engellerini-skecle-anlattilar-5

İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin sahne aldığı bölümde ise mehter gösterisi sunuldu.

denizli-engelliler-gunu-engellerini-skecle-anlattilar-4

Yeşilköy İşitme Engelliler İlköğretim ve Orta Okulu’nun üç minik öğrencisi de müzikli ront gösterisiyle konukların karşısına çıktı.

denizli-engelliler-gunu-engellerini-skecle-anlattilar-2

GİTAR VE DARBUKA RESİTALİ
Çamlık Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin sunduğu gösterinin ardından, Denizli Görme Engelliler Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Naciye Uysal gitarı, Murat Doğan Işık darbukasıyla müzik resitali sundu. Ceyda Çınar da “Düşlerde Sevdim Seni”, “Sevdan Olmasaydı” ve “Bahçe Duvarından Aştım” şarkılarını seslendirdi.

denizli-engelliler-gunu-engellerini-skecle-anlattilar-8

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği üyelerinin Özay Gönlüm türkülerini seslendirdiği etkinlikte, tekerlekli sandalyeleriyle sahneye çıkan Denizli Umut Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği çocukları ilahiler söyledi.

denizli-engelliler-gunu-engellerini-skecle-anlattilar-7

SORUNLARI SKEÇLE DİLE GETİRDİLER
Altı Nokta Körler Derneği üyeleri ise, yaşadıkları sıkıntıları dile getiren skeç ler sundu. İlk olarak otobüs bekleyen görme engelli genç kız, yanındaki bayana otobüsünün numarasını söylüyor ve gelince kendisine haber vermesini istedi. Ancak yanındaki kadın, bineceği otobüs gelince yardımcı olmadan ayrıldı. Görme engelli genç kız, yarım saat sonra “hala 20 numara gelmedi mi” diye tekrar soruyor. Yanıt alamayınca da yanında kimsenin olmadığını anlıyor.

Diğer bir sorun olan yaya kaldırımlarına araç parkı da dile getirildi. Park edilen her aracın geçişlerini engellemekle kalmadığını ve trafik kazası gibi bir tehlikeyle karşı karşıya bıraktığını vurgulayan görme engelliler, sürücülere “bu alışkanlıklarınızdan vazgeçin” çağrısını yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu