REKLAMI GEÇ

Engelliler artık şarjım bitiyor endişesi yaşamayacak

Engelliler artık şarjım bitiyor endişesi yaşamayacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden engellilere “yolda kalma” endişesinden kurtaran hizmet. Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi, Candoğan Parkı önü ve Bayramyeri Meydanı’nda şarj istasyonları kullanan oluşturdu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2015 Perşembe, 14:31

PAÜ Hastanesi, Candoğan Parkı ve Bayramyeri Meydanı olmak üzere 3 noktaya konulan Engelli Aracı Şarj İstasyonu’nun açılışı yapıldı. 

denizli-engelli-arac-sarj-cihazi-ic-1
Candoğan Parkı önünde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri ile engelli vatandaşlar katıldı.

denizli-engelli-arac-sarj-cihazi-ic

ENGELLERİ KALDIRIYORUZ
Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, fiziksel engellerin önündeki zihinsel engellerin kaldırılmasıyla ilgili hukuksal düzenlemelerin yapıldığını vurgulayarak, “Engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırarak, onlar için kenti ulaşılabilir hale getirmeye çalışıyoruz. Şehrin üç noktasına koyduğumuz engelli aracı şarj istasyonları da bu hizmetlerden biri. Artık engelli arkadaşlarımız akülerinin şarjı bitecek endişesi yaşamadan dışarı çıkabilecek, işlerine gidebilecek, rahat rahat gezebilecek” dedi.

denizli-engelli-arac-sarj-cihazi-ic-2

SIK SIK KARŞILAŞTIĞIMIZ SORUN
İnşaattan düşerek sakat kalan 39 yaşındaki Abdullah Mayuk, Çal’da geçirdiği trafik kazasında sakat kalan Hasan Hüseyin Kovan, doğuştan yürüme engelli 17 yaşındaki Serenay Güngör ve Uğur Tüfekçi ise, “Ya akümüzün şarjı biter, yolda kalırsak” endişesi ile yalnız dışarı çıkamadıklarını söyledi. Aküsünün şarjı bittiği için birçok kez zor durumda kaldığını ve eşinin yardımıyla gidecekleri yere ulaşabildikleri anlatan Abdullah Mayuk, “Bu istasyon bizim için güzel bir hediye oldu. Daha rahat hareket edebileceğiz” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu