REKLAMI GEÇ

“Engelsiz Yaşam Merkezi yatırım programına alındı”

“Engelsiz Yaşam Merkezi yatırım programına alındı”

Vali Yavuz Erkmen, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yatırım programına alındığını, yakın bir zamanda bu merkezin yapımına başlanacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 5 Şubat 2010 Cuma, 17:59

Denizli Valiliği koordinatörlüğünde, ilgili kurumun eksikliklerini belirlemek, yapılması gerekenleri tespit etmek ve somut önerilerin değerlendirilmeye alındığı sektör toplantılarından “sosyal hizmetler” konulu toplantı yapıldı.

Polisevinde düzenlenen toplantıya Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcıları Muhsin Çatmadım, Abdullah Acar ve İsmail Tezel, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, sağlık sektörünün içinde bulunan resmi ve özel kurum yetkilileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Vali Yavuz Erkmen, sosyal hizmetler konusunun önemine değinerek, devletin şevkatli elinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını, Türk milleti olarak aile yapımızın sağlamlığı ile ön plana çıktığımızı söyledi. İntihar ve boşanmaların önüne geçmek için projeler hazırlanıp hayata geçirilmesinin önemli olduğuna değinen Vali Erkmen, bu konuda herkese görev düştüğünü vurguladı. Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın belirlenen konular için yakın bir zamanda çağrıya çıkacağını da belirten Vali Erkmen, sosyal alanda da proje üretip bu projelere destek verilmesi amacıyla, kurumların ileride sıkışıklık olmaması için proje üretmelerinin önemli olduğunu belirtti. Engelsiz yaşam merkezinin yatırım programına alındığını sözlerine ekleyen Vali Yavuz Erkmen, yakın bir zamanda bu merkezin yapımına başlanacağını söyledi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, koruyucu aile hizmetleri, ayni ve nakdi yardım hizmetleri, özürlülere yönelik hizmetler, ilçe ve merkezdeki huzurevi, çocuk yuvası ve bakım merkezleri, toplum merkezleri ve müdürlük olarak yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından katılımcılar eğitim alanında yapılmasını düşündükleri önerilerini sundular.

Katılımcıların önerilerinde, sosyal hizmetler alanında yapılan yardımların tek merkezden yürütülmesi, sosyal hizmetler tarafından evli çiftlere eğitim verilmesi, ilçelere gönderilen ödeneklerin ilçenin nüfusuna göre dengelenmesi, özürlü bakan ailelerin aldığı maaşların denetlenmesi, ailelerde eşlerin sorunlarını anlatabileceği ve çözüm üretilebilecek bir telefon hattının kurulması, koruyucu aile modelinin öne çıkartılarak koruyucu aile sayısının arttırılması gibi konular öne çıktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu