REKLAMI GEÇ

Erdoğan STK temsilcileriyle buluştu

Erdoğan STK temsilcileriyle buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir anayasa, yeni bir sistem için kararın 7 Haziran’da verileceğini ve seçim sürecinin doğru bir zaman olduğunu söyleyerek, “Ok yaydan çıktı. Önemli olan hedefe ne derece doğru isabet edeceğidir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mart 2015 Pazar, 09:43

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Delikliçınar’da halka hitap etmesi, toplu açılışlar yapması ve bir dizi ziyaretlerinin ardından, sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nce verilen yemekte STK temsilcilerine seslenen Erdoğan, Denizli’ye 24. kez geldiğini anımsatarak, “Cumhuriyet tarihinde 24 kez gelen siyasetçi olmamıştır. Biz, Ankara merkezli çalışmadık, Türkiye merkezli çalıştık, koştuk. Bu bir aşk meselesi, bu bir vatana millet aşkıdır. Bir sevdadır bu. Eğer bu sevda sizde varsa yaparsınız. Yorulmak nedir bilmeyiz. Ama böyle bir derin aşkı olmayan çok çabuk tökezliyor ve tökezler” dedi.

10 AĞUSTOS’TA BİR DÖNEM BİTTİ
Halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçildiği zaman bir dönem fiilen bittiğini, parlamenter sistemin 10 Ağustos’da bir daha geri dönüş olmamak üzere milletimiz tarafından bekleme odasına alındığını kaydeden Erdoğan, şözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu bekleme ne kadar sürecek? Ya yeni anayasaya zemini kazandırana kadar ya da yeni bir sistem ikame edilene kadar. Bunun kararı da 7 Haziran seçimlerde verilecek. Artık hiç kimse 2014 seçimlerinden önce ya da 2002 öncesinde olduğu gibi bir düzen beklemesin. Mevlana ‘dün dünde kaldı cancağızım, yarın için bir şeyler söyleme lazım’ dedi. Artık Türkiye için yeni şeyler söyleme zamanı. Bu da sıkıntılı olacak, sancılı olacak. Bir büyüğüm şöyle derdi, ‘Evlat her kutlu doğum sancılı olur’ derdi. Yıllardır elde ettiği imkanı kaybetmek istemeyenler, buna direneceklerdir. Muhalefetin direnişi bundan dolayıdır. Ayıca kurumlar, eski Türkiye’nin zaaflarından beslenen aydınlar, gazeteciler, işadamları da direneceklerdir. Bir de meseleyi tam olarak kavramayanlar direnecektir. Onlar da zaman içinde gerçeği görerek saflarını yeniden belirleyeceklerini biliyorum.

Bu dönemde, bu eşiği aşmak için, sebepleriyle millete doğru olarak tam olarak anlatabilmemizdir. millete izah etmeyiliz. Bu seçim süreci doğru bir zaman. Artık ok yaydan çıktı. Önemli olan hedefe ne derece doğru isabet edeceğidir. Bu mesele günlük siyasetini konusu olacak kadar basit değildir. Ben damdan düştüm, dertliyiz. Patinaj yapan bir Türkiye istemiyorum. Bizim çok daha hızlı sıçrayarak muasır medeniyetlere üzerine çıkmamız lazım.”

İÇ GÜVENLİK PAKETİNİ SAVUNDU
İç Güvenlik Paketi’ni de savunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “6 – 8 Eylül’de halkı sokağa davet edenler kimlerdi? Cam çerçeve indiren, halkın araçlarını yakanlar yıkanlar kimlerdi. Bunları anlatmama gereke yok değil mi? Benim Kürt vatandaşlarım hakkında temsiliyetin kendilerinde olduğunu söyleyenler, bunlar molotof kokteylinin bir bomba muamelesi görsün diyen, havai fişekleri, demiri bilyeyi sapanı, suç aleti sayılmasıyla ilgili iç güvenlik paketinde yer alınca hepsi isyan etti. Niye? İnsanları katledecek malzemelere ellerinden alınıyor da ondan. Peki Küçükçekmece’de o Serap yavrumuzu molotof kokteyliyle yaktınız. öldürdünüz. Bunlar suç olmaktan çıkacak ülkenin her yerinde bunlara yaptılar yapmaya devam ettiler. Aslında bu yasa geç bile kalınmış bir yasa. Güvenlik güçlerinin de elinin güçlü olması lazım. Bizi yıkmak için her yolu deniyorlar en küçük ekonomik dalgalanmayı dahi 2004 ve 2001 yılında olduğu gibi krize çevirme gayretindeler. Buna izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

FİDAN DİKTİ
Bu arada valiliği de ziyaret eden Erdoğan, Bozkurt’ta oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Hatıra Ormanı’na sembolik olarak fidan dikimi yaptı. Valilik binası önüne 7 yıllık çam fidanı diken Cumhurbaşkanı Erdoğan, can suyu verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu