REKLAMI GEÇ

Erkmen: Devletin bakış açısında cezanın yerini rehberlik aldı

Erkmen: Devletin bakış açısında cezanın yerini rehberlik aldı

Vali Yavuz Erkmen, devlet idaresinde bakış açısının değiştiğini, eskiden cezalandırıcı anlayış hâkimken artık rehberlik bilincinin öne çıktığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 21 Haziran 2010 Pazartesi, 15:45

İl Dernekler Müdürlüğü’nce düzenlenen “Sivil Toplum Kuruluşlarını Bilgilendirme” toplantısı yapıldı. Denizli Ticaret Odası (DTO) salonunda düzenlenen toplantıya Vali Erkmen, Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Dernekler Dairesi Başkanı Mustafa Yardımcı, Dernekler denetçileri Muhsin Özaslan ve Özer Kaya, İl Dernekler Müdürü Hüseyin Musan, Denizli’de faaliyet gösteren derneklerin başkanları ve yöneticileri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İl Dernekler Müdürü Musan, 2004 yılından itibaren valilik bünyesinde hizmet vermeye başladıklarını ve sekiz kişiyle görev yaptıklarını söyledi. Toplam nüfusları 50 bini aşan Tavas, Acıpayam ve Çivril ilçelerinde Dernekler büro şefliklerinin hizmete girdiğini belirten Musan, Denizli’nin, nüfusa göre en çok derneğe sahip iller arasında bulunduğunu, 2010 yılı itibariyle bin 318 dernek olduğunu söyledi.
Dernekler Dairesi Başkanı Yardımcı ise toplantının amacının, son çağdaş yönetim anlayışı içinde sivil toplum kuruluşlarının nasıl yer alması, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan sektörün hangi konularda faaliyet göstermesi gerektiğini anlatmak vurguladı. Sivil toplumun siyasi otoritenin yönlendirilmesinden uzak, devlet karşısında özerk, faaliyetleri bakımından piyasanın alanına girmeyen, kamu alanında etkisi olabilen kolektif girişimler olduğunu vurgulayan Yardımcı, Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının sayısının 100 bin civarında olduğunu, bazı ülkelerde 900 binlere ulaştığını ifade etti.
Vali Erkmen ise, “Doğruyu anlatarak toplumun doğru yönlendirilmesi, buna rağmen yanlış yapan varsa cezalandırılması ikinci planda yer almaktadır. Bugün de burada yapılacak olan, arkadaşlarımızın bilgilendirilmesidir. Denizli eğitim, sağlık, dinî hizmetler ve diğer birtakım sosyal ve kültürel faaliyetlerde biraraya gelmenin, sivil toplum örgütü olmanın, sonucunda da çok şeyler üretmenin örneklerini ortaya koyuyor. Bundan dolayı burada bulunan ve bulanmayan bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz.” dedi. Dernekler ve diğer sivil toplum kuruluşlarının siyasi partilerden ayrı olduğuna dikkat çeken Erkmen, “Çünkü bir dernek siyasi bir faaliyetin içinde olacaksa, onun dernek olmasına gerek yok. Herkes kendi görüşü doğrultusunda gider, o siyasi partide faaliyetini gösterir. Burada amaç o siyasallıktan uzak, dernek hangi amaçla kurulmuşsa gerçekleştirmek için hangi düşüncede olursa olsun kişilerin biraraya gelmesi ve onu gerçekleştirme yolunda ilerlemesidir. O ayrımı net olarak ortaya koyabilirsek, demokratik toplum dediğimiz tarza çok daha kolay ulaşabiliriz.” şeklinde konuştu.
Daha sonra Dernekler Dairesi Başkanı Yardımcı, ile denetçiler Özaslan ve Kaya, derneklerin Avrupa Birliği projeleri ve fonlarından nasıl yararlanacağı ve dernekler mevzuatı hakkında bilgiler verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu