REKLAMI GEÇ

ERKMEN GÜVENCE VERDİ

ERKMEN GÜVENCE VERDİ

Vali Erkmen, Hükümet Konağı ve Meydan Projesi kapsamında, bazı binaları yıkılacak olan Şehit Öğretmen Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi’nde incelemelerde bulundu. Vali Erkmen’in incelemesine ilişkin bülteninde, taş binaların birleştirilerek müze oluşturulacağı belirtildi.

/ DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2010 Pazartesi, 18:57

Vali Yavuz Erkmen, Hükümet Konağı ve Meydan Projesi kapsamında, belli binalarının yıkımı yapılacak olan Şehit Öğretmen Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi’nde incelemelerde bulundu. Denizli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden, basın kuruluşlarına gönderilen konuyla ilgili bültende, proje kapsamında taş binaların birleştirilerek müze oluşturulacağı ve büyük kısmının yer altında olacağı belirtildi.

Vali Yavuz Erkmen’e, Denizli İl Özel İdaresi İmar Müdürü Niyazi Dayanır ile yüklenici firma yetkilisi Ahmet Aldoğan bilgi verdi. 2 ay önce ihalesi yapılan ve 3 Ağustos 2010 tarihinde yüklenici firmaya yer tesliminin ardından başlanan çalışmalar çerçevesinde, okulun içindeki eşyalar boşaltılmaya başlanıldı. Çalışmalar kapsamında şu anda, spor salonu olarak kullanılan binanın yıkımı yapılıyor. Koruma Kurulu kararı olan Hükümet Konağının mevcut tutularak yeni Hükümet Konağının yapılmasının amaçlanıldığı proje kapsamında, taş binalar birleştirilerek müze oluşturulacak.

Yeni Hükümet Konağı ve Meydan Projesi kapsamında, yeşil alan ile birlikte vatandaşların sosyal ve sanatsal faaliyetlerini yapabilecekleri 24 saat canlı olarak tutulacak bir alanın oluşturulması planlanıyor. 83 bin metrekare alana sahip olacak olan projede, Ulu Cami’nin alt kısmından girilmek sureti ile üstteki Endüstri Meslek Lisesi taş binaları ile birleşerek birbirini tamamlayacak şekilde büyük kısmı yer altında olacak olan müze yapılacak.

Vali Yavuz Erkmen önemli olanın projenin bütünlüğünü ve büyüklüğünü görmek olduğunu söyleyerek, yüklenici firmanın 2011 yılı sonlarında inşaatı tamamlayabileceğini kendilerine ilettiğini ifade etti. Vali Erkmen ayrıca, projenin gerçekleşmesiyle hem yeni Hükümet Konağı elde etmenin yanında, Denizli merkezde yıllardır eksikliği çekilen müzeye kavuşulacağını ayrıca bir kent meydanı kazanılarak Türkiye’de diğer illere örnek olunacağını, bu meydanda da 24 saat yaşanan bir meydan olmasını arzu ettiklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu