REKLAMI GEÇ

FATİH PROJESİ’NE HAYIRSEVER VELİ DESTEĞİ

FATİH PROJESİ’NE HAYIRSEVER VELİ DESTEĞİ

Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla eğitim alanında başlatılan Fatih Projesi, Denizli’de de uygulanıyor. Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu’ndaki 51 bin TL değerindeki 34 ve Atatürk İÖO’daki 36 akıllı tahta, hayırsever veliler tarafından alındı.

/ DENİZLİHABER / 14 Ocak 2011 Cuma, 18:07

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi, Denizli’de hızla ilerliyor. Vali Yavuz Erkmen’in de katılımı ile Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu ve Atatürk İlköğretim Okulu’nda toplam 70 akıllı tahta, düzenlenen törenle eğitim hizmetine sunuldu.

AKILLI TAHTALAR HAYIRSEVER VELİLERİN KATKILARIYLA ALINDI
Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene; Vali Yavuz Erkmen; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Okul Müdürü Hasan Harktı, Okul Aile Birliği Başkanı Polat Arıkan ve davetliler ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Okul Aile Birliği Başkanı Polat Arıkan, 26 hayırsever velinin katkıları ile okulun bütün sınıflarına 34 adet akıllı tahta alındığını söyleyerek, akıllı tahtaların 51 bin TL’ye mal olduğunu ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, başarıyı arttırma adına çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyleyerek, 22 Kasım 2010 tarihinde başlatılan Fatih Projesi’ni tüm okullarda yaygınlaştırmak için aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Hayırseverlere plaket
Konuşmaların ardından okul öğretmenleri Özlem Dönmez ve Mevlüt Erdal tarafından akıllı tahtalar tanıtıldı. Törenin sonunda akıllı tahtaların alınmasında emeği geçen 26 hayırsever veliye Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından plaket verildi. Törende ayrıca en çok kitap okuyan öğrenciler ile il çapında düzenlenen satranç yarışmasında dereceye giren okul öğrencilerine de Vali Erkmen ve Milli Eğitim Müdürü Oğuz tarafından hediyeler verildi. Akıllı tahtaların açılış kurdelesi Vali Erkmen, hayırseverler ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi. Vali Yavuz Erkmen ve beraberindeki heyet daha sonra sınıfları gezerek akıllı tahtaların kullanımını izlediler.

ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU’NDA DA 36 AKILLI TAHTA EĞİTİME AÇILDI
Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenin ardından Atatürk İlköğretim Okulu’nda da tören düzenlendi. Törende konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Ebru Sağlam, büyük hedeflere ulaşmanın emek istediğini söyleyerek, çağın hedeflerine uygun kurum olma yolunda duyarlı veliler ile saygı duyulacak bir işbirliği yaptıklarını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da Denizli’deki bütün okullarda FATİH projesi ile ilgili olarak çalışmaların hızla devam ettiğini, hayırseverlerin okullarda fiziki iyileştirme için büyük bir çaba gösterdiklerini söyledi.

“TÜM OKULLAR AKILLI TAHTAYA KAVUŞACAK”
Vali Yavuz Erkmen ise FATİH Projesi’nin çok kısa süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun ortak koydukları imza ile tüm Türkiye’de örnek proje olarak başlatıldığını ve kent merkezinden en ücra merkezlerdeki okullara kadar tüm okulların akıllı tahtaya kavuşacaklarını söyledi. Proje çerçevesinde, Denizli olarak geçtiğimiz yıldan bu yana yapılan çalışmalarla çok mesafe alındığını sözlerine ekleyen Vali Erkmen, bakanlıktan gelecek destek ile projeyi en önde bitiren illerden birisinin Denizli olabileceğini ifade etti. Konuşmaların ardından akıllı tahtaların alınmasında emeği geçen 34 hayırsevere Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından plaket verildi. Vali Yavuz Erkmen burada da sınıfları gezerek akıllı tahtaların kullanımını izledi ve proje hakkında öğretmen ve öğrencilerin görüşlerini aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu