REKLAMI GEÇ

Gaziantep saldırısına tepki yağıyor

Gaziantep saldırısına tepki yağıyor

Gaziantep’te bir düğüne yapılan ve 50 kişinin yaşamını yitirdiği, 94 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya tepki yağıyor. Yapılan açıklamalarda saldırıyı düzenleyenlere lanet yağdırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ağustos 2016 Pazar, 14:10

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Akdere mahallesindeki bir sokak düğününde meydana gelen bombalı terör saldırısını twitter hesabından lanetledi. Tin, yaptığı paylaşımda “Haçlı zihniyetinin maşası FETÖ, PKK ve DAEŞ birleşti ve sahipleri adına ülkeme saldırıyor. Korkmayacağız ve boyun eğmeyeceğiz. Gaziantep’te yaşanan hain terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Teröre lanet olsun. Allah’ın izniyle, millet olarak ikinci istiklal harbini de kazanacağız. Rabbim birliğimizi korusun” ifadelerini kullandı.

ZOLAN: BİRBİRİMİZE DÜŞÜREMEYECEKSİNİZ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, FETÖ, DAEŞ, PKK adı ne olursa olsun hiçbir eli kanlı terör örgütünün milleti silahlarla, bombalarla yıldıramayacağını vurguladı. Zolan, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızın çoluk çocuk bir arada olup eğlendiği, en mutlu oldukları anda saldırarak düğün evini cenaze evine çeviren eli kanlı olan terör örgütü gerçek yüzünü bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Bu kutsal millet daha 35 gün önce vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için kendini kurşunların, tankların önüne siper etmiş 240 şehit vermiştir. Hiçbir değeri ve kutsalı olmayan aklını satmış alçak maşalar ve onların patronları şunu asla unutmasın. Ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız. Bu kutsal ülkede nice Ömer Halisdemirler, İlhan Varanklar, Ahmet Kocabeyler, Erol Olçoklar var. Asla bizi birbirimize düşüremeyeceksiniz. Çünkü biz hepimiz kardeşiz. Bu bayrağın altında ve bu vatanın üzerinde ilelebet özgürce yaşayacağız.”

REKTÖR BAĞ: MİLLETİN YÜREĞİNİ ACITIYORLAR
Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yaptığı açıklamada, Gaziantep saldırısını kınadı. “Kaderde vatan için ölmek de var. Ama kahpe, hain ve kalleş saldırılarla ölmek kader değildir. Sağır dünya ve medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavarlar, taşeronlarına ve kuklalarına oynattıkları kahpe oyunlarla, kalleş saldırılarla, bu büyük milletin yüreğini acıtıyorlar. Taşlaşmış kalpleri ile içimizi yakıyorlar” diyerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu büyük Milletin Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı‘nda, 15 Temmuz 2016’da yeniden şahlanan milli uyanışı ile Şahin Bey’in ruhu ayakta ve diridir. 79 milyon birlik, beraberlik içerisinde ve devlet millet kaynaşması ile dik durarak, ortak akılla yıkıcı, bozguncu, hain çetelerin oyununu bozmasını bilmiştir. Yiğit ve gazi şehrimiz Gaziantep’de, bir düğün esnasında, masum vatandaşlarımızın ölümüne neden olan terör örgütünün adı ne olursa olsun, en şiddetle ve lanetle kınıyoruz. Ölen vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Başta Gaziantep’imiz olmak üzere, tüm Türkiye ve yüce milletimize başsağlığı diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.”

FİLİZ: İNSANLIK SUÇU
AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, masum insanlara karşı yapılan bu saldırının bir insanlık suçu olduğunu belirterek, “Terör örgütlerinin ismi ne olursa olsun maksatları aynı. Huzurumuzu bozmak, birlik ve beraberliğimizi zedelemek istiyorlar. Ülkenin birliğini, beraberliğini ve huzurunu hedef alan hain terör örgütleri PKK, IŞİD, FETÖ ve diğerleri Türkiye’yi hedeflerine koymuşlar. Dört bir yandan haince ve acımasızca saldırıyorlar. Ama şunu bilmeliler ki teröre asla taviz vermeyeceğiz. Hiçbir kalleş saldırı, gazi şehrimizi beraber yaşama kararlılığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir. Yüzyıllarca üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanları kınıyoruz. Bu alçak saldırılar, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkmaya yetmeyecektir” dedi.

GÜRLESİN. BİZLERE DÜŞEN TERÖRE KARŞI DİMDİK AYAKTA DURMAKTIR
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Gaziantep’te 50 kişinin hayatını kaybettiği olayı alçakça bin saldırı olarak nitelendirdi. Olayın milleti acı ve derin bir üzüntüye boğduğunu dile getiren Gürlesin, şu açıklamayı yaptı:

“Bir ailenin en güzel gününü terör, kana bulamıştır. Saldırıyla Türk milletini yüreğine bir ateş daha düştü. Terörün her türlüsünü lanetliyorum, kınıyorum. Vatanımızı bölmeye, birlik beraberliğimizi bozmaya, kardeşliğimizi zedelemeye ve şanlı bayrağımızı indirmeye çalışan hainlere karşı, ülkemiz üzerinde oyunlar oynamaya kalkan şer odakları güçlere karşı kahraman Mehmetçiğimiz ve emniyet güçlerimiz canları pahasına mücadele vermektedir. DAEŞ’le de PKK ile de FETÖ ile de mücadelemiz devam edecek. Bizlere düşen görev ise bu vatan için teröre, şer odaklarına karşı tek yumruk, dimdik ayakta durmaktır. Terörün sonu gelinceye kadar mücadele edilerek, tüm şehitlerimizin hesabı sorulacaktır. Milletimizin başı sağ olsun.”

SUBAŞIOĞLU: EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Türk milletinin teröre asla boyun eğmeyeceğini, ülkeyi parçalamaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi’nde bir ilkokulun bahçesindeki kına gecesine bombalı saldırı düzenlenmiş, yapılan hain saldırıda 50 vatandaşımız hayatını yitirmiştir. Yine saldırıda onlarca vatandaşımızda yaralanmıştır. Bu haince ve kalleşçe yapılan saldırı bilinmelidir ki; ülkemizin birlik ve beraberliğinedir. Aziz milletimizin bölünmez bütünlüğüne haince yapılan bu saldırıyı düzenleyenleri nefretle lanetliyoruz. Bunu yapanlar Türkiye Cumhuriyeti ve milletimizin üzerindeki kirli emellerine hiçbir koşulda ulaşamayacaklardır. Ülkemiz ve milletimiz asla teröre boyun eğmemiş, bundan sonra da eğmeyecektir. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin ve gazi şehrimizin başı sağ olsun.”

GARİP: BERABER YAŞAMA KARARLILIĞINDAN DÖNDÜREMEYECEKLER
MHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Yusuf Garip, Türk milletinin terör lanetinden bir gün mutlaka kurtulacağını ifade ederek, “Hain saldırı halkımızı ve tüm ülkemizi derinden üzmüştür. Bu terör saldırısını gerçekleştirenleri lanetliyorum. Suçsuz günahsız insanları hedef alan bu tür terör olaylarını kınamamak lanetlememek mümkün değil. Bu millet terör lanetinden mutlaka bir gün kurtulacaktır. Hiçbir kalleş saldırı, hiçbir hain pusu milletimizi beraber yaşama kararlığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir. Her zaman söylediğimiz gibi terörün dili, dini, ırkı ve milleti yoktur. Öncelikle bu hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 14 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 28Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı