REKLAMI GEÇ

Gaziler Günü kutlandı

Gaziler Günü kutlandı

Cumhuriyetin kurucusu, Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ e Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce “Gazilik” ünvanı verilişinin 94. yıldönümü “Gaziler Günü” olarak kutlanıyor. Gaziler Günü dolayısıyla Vali Şükrü Kocatepe ve protokol üyeleri de birer kutlama mesajı yayınladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2015 Cumartesi, 08:45

VALİ ŞÜKRÜ KOCATEPE:
“Şehitlik mertebesine ve gazilik unvanına ulaşmış olan tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği ülkemize, milletimize, bayrağımıza, demokrasimize sahip çıkarak ve üzerimize düşen görevlerimizi en iyi şekilde yaparak hizmet etmek olduğuna inanıyoruz. 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik rütbesi ile Gazilik unvanının verildiği tarihin 94’üncü yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı gün dolayısıyla, şahsım ve tüm Denizli halkı adına, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, asil kanlarını vatan uğruna akıtan şehitlerimizi rahmetle anar, şehitlerimizin bize emaneti olan siz değerli yakınlarına ve kahraman gazilerimize de sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.”

CHP MİLLETVEKİLİ KAZIM ARSLAN:
“Bağımsızlık uğruna bir an olsun canını feda etmekten çekinmemiş, yurt toprağına gölge düşmesine izin vermemiş kahraman Gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Ülkemizin Devletiyle bölünmez bütünlüğünü koruyan,büyük zorluklar ve acılar yaşayan,destansı kahramanlarımız olan Gazilerimizin gününü yürekten kutluyorum.

Ebediyete intikal etmiş olan Gazilerimizi minnetle anıyorum, tüm Gazilerimizin sağlık sıhhat ve huzurlu olmalarını diliyorum. Özellikle Gazilerimizin özlük haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri itibarın sağlanması ve aileleriyle birlikte rahat ve huzur dolu koşullarda yaşamaları için var gücümüzle çalışacağımızın sözünü veriyorum.”

 

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:
“Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden her türlü düşman ve hainliğe karşı hiçbir şekilde taviz vermeden, binlerce yıldır sürdürdüğümüz mücadelenin isimsiz kahramanları olan şehit ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Bize düşen görev onların geride kalan emanetlerine sahip çıkarak bu mukaddes toprakları ilelebet muhafaza etmek ve ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklarda özgürce dalgalandırmaktır. Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin 94. yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyor, tüm gazilerimize şükran, minnet ve saygılarımı sunuyorum.”

MERKEZEFENDİ BELEDEYİ BAŞKANI MUHAMMET SUBAŞIOĞLU:
“Unutulmamalıdır ki; Gazilerimiz, canları pahasına vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumak için savaş meydanlarında cepheden cepheye koşmuştur. Büyük bir özveriyle vatanımızı koruyan Gazilerimiz, bu uğurda şehit olmayı göze almıştır. Gazilerimiz ve yine güzel vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin ortaya koydukları bu azim ve kararlılıkla varlığımız kazanılmıştır. Bugün güzel vatanımızda bağımsız ve hür bir şekilde yaşıyorsak, bunu hiç şüphesiz aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. İşte tam da bu noktada bizler atalarımızdan aldığımız bu cennet vatanıebediyete kadar götürmek için durmadan ve yorulmadan çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını veren şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kahraman Gazilerimize de sağlık, mutluluk diliyorum.”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN:
“Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum. Şehit yakınları ve gazilerimiz baş tacımızdır. Pamukkale Belediyesi olarak şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Şehitlerimiz, bizlerin bağımsız ve hür yaşaması için vatan uğruna canlarını feda etti, gazilerimiz ise canı pahasına savaştı. Onlar için ne kadar ayrımcılık yapsak azdır. Yerel yöneticiler olarak bizlerin de bu vatan için yapacağımız çok şeyler olduğunu düşünüyoruz. Şehitlerimiz ruhunun şad olması için bu vatan hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta bulunan gazilerimize de sağlıklı uzun ömür diliyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKAN YARDIMCISI MÜBERRA ÖZNUR:
“Kahraman milletimizin yaşadığı en yakın kahramanlık tarihi milli mücadelemizdir. Türk milleti kendisine yakışan ve tüm dünyaya örnek olan başarıyı burada da elde etmiştir. Bunun neticesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun şahsında gazilerimizi 19 Eylül 1921 tarihinde “Gazi” unvanıyla şereflendirmiştir.

Bayrağımızın vatanımızın üzerinde halen özgürce dalgalanması da, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıklarının eseridir. Milletçe bunun bilincinde olan bizler, ülkemizin sessiz kahramanları olan şehit ve gazilerimizin tümünü, daima sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz.”

 

SARAYKÖY BELEDİYE BAŞKANI A.NECATİ ÖZBAŞ:
“Çok zorlu bir coğrafyada bulunan cennet vatanımız için, canlarını feda etmekten bir an olsun çekinmeyen kahraman gazilerimiz, milletimizin gönlünde en yüksek ve en ulvi makamlarda bulunmaktadır. Gazilerimiz, vatanımızın ve tarihimizin bizlere bıraktığı en kıymetli emanetlerimizden birisidir. Bu emanetlere sahip çıkmak, onların hayatlarından dersler almak, bizleri geleceğe umutla ve güvenle taşıyacaktır. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, yaşadıkları her türlü zorluk ve sıkıntıya rağmen “bir” olan gazilerimizin hayatları ve mücadele azimleri bize örnek olmalıdır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve hayatını kaybetmiş gazilerimizi rahmetle, yaşamını sürdüren gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum. “

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu