REKLAMI GEÇ

Gençlerden Atatürk yürüyüşü

Gençlerden Atatürk yürüyüşü

Atatürkçü Düşünce Derneği Lise Kolları, TGB, CHP Gençlik Kolları, CHP Denizli Halk Lis ve Kemalist Liseliler Platformu üyeleri, Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 77. yılında alanlarda andı. Delikliçınar Meydanı’nda toplanan gençler, Atatürk Etnografya Müzesi’ne yürüdü, burada yapılan açıklamalarda Atatürk gençliğinin görev başında olduğu vurgulandı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2015 Salı, 20:31

Bugün 10 Kasım. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. yıldönümü. Gün boyu gerçekleştirilen etkinliklerle Ata anıldı, emaneti olan Cumhuriyet’in ilelebet yaşatılacağının sözü verildi.

denizli-gencler-ataturk-icin-yurudu-ic-1

Etkinlikler akşam saatlerinde de sürdü. ADD Lise Kolları, Türkiye Gençlik Birliği, CHP Gençlik Kolları, CHP Denizli Halk Lis ve Kemalist Liseliler Platformu üyeleri, Delikliçınar Meydanı’nda bir araya geldi. Ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüyüşe geçen gençler, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Atatürk’ün ordusu şeariat korkusu”, “Direne direne kazanacağız”, “10 Kasım yas değil, mücadele günüdür” sloganları atan gençler, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yürüyüşe geçti.

denizli-gencler-ataturk-icin-yurudu-ic

Saloganlar eşliğinde Atatürk Etnografya Müzesi önüne gelen gençler adına basın açıklamasını Kemalist Liseliler Platformu Temsilcisi Eren Perizan yaptı. Atatürk gençliğinin görev başında olduğunu belirten Perizan, “Mustafa Kemal’in bizden ayrılışının 77. yıldönümünde unutmamalıyız ki Atamız bedenen olmüştür, fakat ruhu ve fikirleriyle daima bizi aydınlatacak, yol gösterecektir. 10 Kasım yas değil, mücadele günüdür. Bugünün Türkiye’sine baktığımızda, gericilerin ve yobazların Cumhuriyetimizi yıkma ve Kemalizm’i çürütme çabalarını görmekteyiz. Biz Bursa Nutku’ndan aldığımız görevle Türk gençleri olarak devrimlerin ve Cumhuriyetimizin sahibi ve bekçileriyiz” dedi.

denizli-gencler-ataturk-icin-yurudu-ic-2

Konuşmanın ardından bir süre daha slogan atan gençler olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu