REKLAMI GEÇ

GÖZ GÖRE GÖRE TORPİL!

GÖZ GÖRE GÖRE TORPİL!

Denizlihaber “Meclis üyesinin kızına yönelik göstermelik sınav” iddiasında bulundu. Beyağaç Belediyesi vatandaşın gözünün içine baka-baka meclis üyesinin kızını işe aldı!

/ DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2010 Salı, 16:38

Beyağaç Belediyesi, devlet memuru statüsünde biri lise, diğeri yüksek okul mezunu iki personel alacağını duyurmuş, hatta personellerden birinin daha sınav yapılmadan belli olduğunu duyurmuştu. Son dönemde moda olan itfaiye eri kadrosundan personel alımı furyasına Beyağaç Belediyesi de katılırken, belediye bir ayağı aksayan muhasebe mezunu meclis üyesinin kızını almak için hem duyuruya hem de şartnameye ilginç maddeler koymuştu.

Denizlihaber kendisine gelen bir ihbarı değerlendirerek geçtiğimiz hafta haberi manşetine taşımış, sınava dikkat çekmişti. İddiaya göre AKP’li Belediye’nin iktidar partisinden meclis üyesi Mehmet Süpçin’in kızı Ayşe Süpçin için belediye düzmece bir sınav tezgâhlamış, Beyağaçlı gençlerin umutlarını boş yere sömürmüştü.

Sınav dün oldu. İddiaları doğrular cinsten bir usulle hem de. Mülakatın yanı sıra dayanıklılık testini de gazeteciler görüntülemesin diye kapalı kapılar ardında yapan Beyağaç Belediyesi sınav sonuçlarını açıkladı, Beyağaç şaşırmadı. Çünkü Süpçin’in bir ayağa aksayan minyon kızı, itfaiye eri olmak için yapılan dayanıklılık testinden de geçmişti. 5 adayın katıldığı mülakat Beyağaç Belediyesi’nde 5 kişilik bir ekip tarafından yapıldı. İtfaiye eri alımı için yapılması zorunlu olan dayanıklılık testi ise 20 şınav ile belediye içerisinde bir odada yapıldı. Adayların tek tek girdiği odada bazı ilginç uygulamaların olması ise sınavı kaybeden adayların tepkisine neden oldu.

3 İTFAİYE ARACINDAN 1’İ ÇALIŞIYOR
Beyağaç Belediyesi’nin işçi alımı ihalesindeki amaç ise belediyede eksik olan muhasebe bölümüne eleman almak. Kadro boş olmadığı için muhasebe bölümüne eleman alamayan belediye, çözümü açık olan itfaiye kadrosuna personel almakta buldu. Adaylarda da muhasebe zorunluluğu olması da belediyeye alınacak olan personelin kim olacağını açıkça ortaya koydu.
Toplam üç itfaiye aracının bulunduğu belediyede bir araç çalışır durumda. Diğer araçlar ise modeli eski olduğu için hizmet veremiyor.

BAŞVURU SÜRESİ BİR HAYLİ İLGİNÇTİ
Belediye yüksek okul mezunu adayların başvurusu için 16 Ağustos 2010 gününü gösterdi. Süre o gün 09.30’da başlıyor, saat 16.00’da sona eriyordu. Adaylardan 657 sayılı devlet memuru olmaya engel bir durumlarının olmaması gerekliliğinin yanı sıra, KPSS’den en az
60 aldığına dair belge, muhasebe mezunu olduğuna dair belge, erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin olmadığına dair belge, yeterli bir sağlık raporu gibi temel evraklar isteyen belediyenin adaylara başvuru günü bir sürprizi vardı. KPSS sonuçlarının onaylı olması gerekiyordu. Bu nedenle 2 aday ilçede belgeyi onaylayacak tek kurum olan ÖSYM’nin merkezi olmadığı, en yakın ÖSYM merkezinin ise 104 kilometre uzaklıktaki kent merkezinde olması gibi nedenlerden dolayı sonuç belgelerini onaylatamadı. Ahmet Kemal Akşit, İsmail Dural isimli gençler KPSS belgeleri onaylanmadığı için sınava çağırılmazken, Kemal Kaya diploması olmadığı, Sercan Kurt ise diplomasının aslı olmadığı için aynı sonuca razı oldu. Başvuru yapanlardan Elem Öztürk, muhasebe mezunu olmadığı için, Aygül Mutlubaş ise KPSS puanı düşük olduğu için sınava çağrılmadı.

DAYANIKLILIK TESTİ 20 ŞINAV
AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Akçay önceki gün personel alımı için mülakat yaptı. Belediye binasında yapılan mülakata ise basın mensupları alınmadı. 5 kişilik bir ekip tarafından yapılan mülakatta adaylar tek tek içeri alındı. Soru ve 20 şınavın çekildiği mülakatta AKP’li meclis üyesinin kızı Ayşe Süpçin’in şınav çekmediği sorular ile sınavı tamamladığı öğrenildi. Yapılan sınavın ardından mülakatı kazanarak belediyede kadrolu çalışmaya hak kazanan ve beklenen iki kişinin ismi açıklandı. Kazanmalarına kesin gözüyle bakılan Ayşe Süpçin ile Cüneyt Yanıkan mülakatı kazanarak belediyenin itfaiye personeli oldu.

“İÇERDE TORPİL KOKUSU VARDI”
Sınava katılanlar ise yapılan mülakatta baştan aşağıya torpil koktuğunu ve belediyeye kimlerin alınacağının önceden belirlendiğini ileri sürdü. Sınava girenlerden biri olan Selma Arılık da Denizli’den sınava girmek için geldiğini ama içeride torpil yapıldığı iddiasında bulunarak, alınan kişilerin kimler olduğunu öğrendiklerini ileri sürdü. Liseden mezun olduktan sonra iş bulabilmek için birçok mülakata girdiğini ancak böylesine bir torpil olayıyla ilk kez karşılaştığını iddia eden Arılık; “Örnek olarak benim boyum bugüne kadar yapılan mülakatlarda hep 1.73 cm olarak görünüyor. Ama burada normal bir metre ile yapılan boy ölçümünde benim boyum 1.68 olarak ölçüldü ve mülakattan geçemedim. Diğer adaylar da aynı durumu yaşadılar. Yaşanan bu duruma üzülüyorum. İnsan ülkesinde bu tür durumları görünce üzülüyor. Torpille insanlar işe alınıyor. Belediye Meclisi üyesinin kızı olduğu için
işe aldılar. Bari bizleri çağırmasalardı” dedi.

CHP KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Yaşanan olayın ardından basın açıklaması yapan CHP Beyağaç İlçe Örgütü Sekreteri Muharrem Özkan da Beyağaç Belediye Başkanının kapalı kapılar ardında bu tür işler yaptığını ileri sürerek ama bu güne kadar böyle bir olayı hiç görmediklerini belirtti. AKP zihniyetinin Türkiye’de olduğu gibi ilçelerinde de yaşandığını iddia eden Özkan; “Hepiniz gördünüz torpille nasıl engelli bir kız itfaiye eri olarak belediye personeli oldu. Bunun AKP’li bir meclis üyesinin kızı olması ise ayrı bir tartışma konusu. Birilerinin bunlara ‘dur’ demesi gerekiyor. Engelli bir kız nasıl itfaiye eri olacak. Daha sonra kadrosu değiştirilse de heyette olan kişiler bunu nasıl yaptı. CHP olarak bu konunu takipçisi olacak ve gereken neyse yapacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu