REKLAMI GEÇ

Grup Yorum Soma Kurbanlarını Denizli’de andı

Grup Yorum Soma Kurbanlarını Denizli’de andı

Grup Yorum, Soma Faciası nedeniyle iptal edilen konserin yeni tarihini açıklamak ve Soma kurbanlarını anmak için dün akşam Denizli’deydi. Grup üyeleri, 28 Mayıs’taki konsere ev sahipliği yapacak olana Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu önünde, Soma’da yaşamını yitirenlerin anısına mini bir konser verdi.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2014 Cumartesi, 11:13

İlk olarak 9 Mayıs olarak planlanan Grup Yorum’un Denizli konseri, olumsuz hava koşulları nedeniyle 16 Mayıs’a ertelenmiş, Soma’daki facia nedeniyle de iptal edilmişti.

Grup Yorum üyeleri Ayfer Rüzgar, Seçkin Aydoğan ve İnan Altın, dün akşam Denizli’deydi. Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu önünde hem, Soma kurbanlarını andılar, hem de konserin yeni tarihi duyurdular. Yeni konser tarihi 28 Mayıs olarak açıklandı.

Grup Yorum adına açıklama yapan İnan Altın, Soma’da yaşananları kitle katliamı olarak nitelendirdi. Altın, “Soma’da yaşanan maden faciasından dolayı acımız çok büyük. Böyle bir durumda konser verilmez, sadece yaşamını yitiren kardeşlerimizi anmalıyız. Soma’da kitle katliamına imza attılar. Ve utanmadan kalkıp bu işin kaderinde bu var diyerek açıklama yapıyorlar. Akıllı olanlar kurtulabildi diyorlar, yani hayatını kaybedenleri aptal ilan ediyorlar. Çıkarları uğruna güvenlik tedbirleri almayarak onlarca canımıza kıyıyorlar. Bu nedenle insanların hayatlarını çalanlardan hesap sormak zorundayız. İbret-i alemlik ceza almalılar. Grup Yorum olarak sonuna kadar bu mücadelede olacağız ve savaşacağız” dedi.
Grup daha sonra “Çav Bella” ve “Haklıyız Kazanacağız” türküleri ile mini bir konser verdi.

ic

ÜNİVERSİTEYE KADAR YÜRÜDÜLER
Grup Yorum’un mini konserinin ardından, Diren Denizli Platformu üyesi bir grup öğrenci, Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu önünden başlayarak Ulus Caddesi üzerinden anfi tiyatroya kadar yürüdü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş sonrası, Soma’ya giden Pamukkale Üniversitesi öğrencileri oradaki izlenimleri hakkında açıklamalar yaptılar. Grup üyeleri bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu