REKLAMI GEÇ

Güngör: “Otizm bir rahatsızlık değildir”

Güngör: “Otizm bir rahatsızlık değildir”

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, Otizm Farkındalık Günü çerçevesinde açıklama yaptı, otizmin bir rahatsızlık olarak nitelendirilmemesi gerektiğini ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2018 Perşembe, 10:29

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, Otizm Farkındalık Günü nedeniyle açıklama yaptı.

Nisan’ın otizm ayı olduğuna dikkati çeken Güngör, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü. Nisan ayı ise Dünya Otizm Farkındalık Ayı’dır. Bu nedenle Nisan ayı boyunca otizme yönelik farkındalık oluşturan etkinlikler yapılacaktır” dedi.

Otizmin bir rahatsızlık olarak nitelendirilmemesi gerektiğini ifade eden Güngör, onların en iyi şekilde eğitim almaları için çalıştıklarını kaydetti.

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi ve otizmli annesi Berrin Öner ise, otizmli bireylere toplumda rastlanma oranının 68’te 1 olarak açıklandığını kaydederek, “Otizmli bireylerin yaşam boyu süren eğitim, istihdam, sosyalleşme ve tek başına yaşam becerisi gibi ihtiyaçlarına cevap verebilmek amaçlı ulusal planlar yapılmaktadır. Ülkemizde de 3 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan Ulusal Otizm Eylem Planı çerçevesinde çalışmalar sürdürülmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu