REKLAMI GEÇ

HABURDA YANLIŞ YAPTIK!

HABURDA YANLIŞ YAPTIK!

Denizli’de AKP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Temmuz ayı İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Sadık Yakut, konusunda “Habur’dan gelen PKK’lılar konusunda hükümet olarak hata yaptıklarını bu yanlıştan son anda döndüklerini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2010 Cumartesi, 18:01

Belediye Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Temmuz Ayı İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Türkiye’nin dış istihbarat ve dış ülkeler tarafından bölünmek istendiğini ve bölünme fikrini aklından geçirenler zihni sapık olduğunu söyledi. Yakut konuşmasında Habur konusunda hükümet olarak yanlış yaptıklarını da belirterek bu yanlıştan son anda döndüklerini belirtti

Denizli’de AK Parti teşkilatının Temmuz ayı istişare kurulu toplantısına katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Sadık Yakut, partililere yeni anayasa paketi hakkında bilgiler verdi Anayasa’nın evet oyu alması halinde nasıl bir yargılanma olacağını anlattı. Yakut konuşmasında Anayasa değişikliğinin mağdurların mağrurlara karşı mücadelesi olacağını belirterek, “Mağdurların mağrurlara karşı mücadelesidir. Hangi mağdurların? 27 Mayıs mağdurlarının 12 Mart mağdurlarının ve 12 Eylül mağdurlarının. Ne demek şimdi geçici 15. Maddenin kaldırılmasıyla kimler yargılanacak, nasıl yargılanacak. Zaman aşımı doldu mu dolmadı mı? Farz edin ki zaman aşımı doldu. Hiç kimse yargılanmayacak ama biraz önce söylediğimiz gibi 12 Mart 27 Mayıs’ta ihtilalini yapanlar, 12 Mart’ta muhtırası verenler ve 12 Eylül’de ihtilalını yapanların kamu vicdanında mahkum olma konusudur bu hadise” dedi.

12 Eylül ihtilalinde üniversite öğrencisi olduğunu ve yaşanan olaylarda binlerce insanın hayatını kaybettiğini belirten Yakut, 11 Eylül gecesi bakanlıklarda bombalı pankartlar bulunurken, 12 Eylül sabahı bombalı pankartların indiğini ve insanların ölmediğini söyleyerek, “Kardeşim 11 Eylül günü bunların sen mi yaptırdın da kimse ölmedi, pankartlar indirildi oralardan” dedi. Yakut, “Ben hatırlıyorum ki 11 Eylül günü ki o dönemlerde yüksek okuldaydım. Hukuk fakültesindeydim ki o günleri sindire sindire yaşayan bir yaş grubundayım. 46 kişi öldü. Öyle diyorum, yanılmış olabilirim. Ama 12 Eylül gecesi ihtilal yapılınca 12 Eylül günü hiç kimse ölmedi. 11 Eylül günü Ankara’da bakanlıklarda ve Kızılay’da 10-15 yerde bombalı pankartlar asılıydı. İster istemez şu soru gelmez mi insanların aklına. Kardeşim 11 Eylül günü bunların sen mi yaptırdın da kimse ölmedi pankartlar indirildi oralardan. Bunun hesabının sorulması lazım. Konuşmasında açılım konusunda Habur’dan gelen PKK’lılar konusunda hükümet olarak hata yaptıklarını belirten Yakut, hükümet olarak bu yanlıştan son anda döndüklerini belirtti. Türkiye’nin her zaman dış istihbarat ve dış ülkeler tarafından bölünmek istendiğini de belirten Yakut, bölünme fikrini aklından geçiren veya geçirmek isteyenleri de zihni sapık olarak değerlendirdi.

Yakut, şöyle devam etti, “12 Eylül gecesine kadar 40 bin vatan evladı öldü. Ha geriye dönüp baktığımızda şöyle bir değerlendirme yapılabilir arkadaşlar. Bugün Türkiye’de bildiğiniz gibi bir terör var. İnşallah üstesinden geleceğiz bunun. Biz yola çıktık. Bir Habur yanlışlığıyla yavaşlatmak durumunda kaldık. Ama kaldığımız yoldan devam edeceğiz. Yanlış olarak gördük. Bunu ilan ettik. Ne için kaldığımız yoldan devam edeceğiz. Geriye baktık 12 Eylül’den önce. Önce bu milleti sağcı solcu diye ayırdılar ve binlerce insanımızı hem sağda hem soldan okumak için gelen alt gelirli ailelerin çocuklarını katlara böldüler, ve bir çok kişi bunların içerisindeydi bizde dahil. O vatan sevgisini, millet sevgisini, bayrak sevgisini, din dil sevgisini kullanarak karşı karşıya getirdiler ve ülkeyi kan gölü haline getirdiler. Maraş’ta alevi sünni çatışması yaptılar. Sivas’ta otel yaktılar. Başbağlar da başkalarını öldürdüler. 12 Eylül’den sonra da bir terör örgütü kurdurdular. Bu kadar süre geçtikten sonra geri dönüp baktığımızda. Şunu çok rahatlıkla söyleyebiliyoruz ki. Bu örgütlenmeyi yapanların arkasında diş istihbarat örgütleri ve dış ülkeler var. Artık millet olarak uyanmalıyız bunun değerlendirmesini yapmamız lazım. Ülkemiz güçlü bir devlet. Dünyanın 17. Ekonomisine sahip. Hiç kimseden korkmaya gerek yok. Yok öyle bölüneceğiz, bölecekler, satacaklar. Bir defa ben kim gündeme getiriyorsa siyasi partilerde muhalefette veya şahıslarda bu bölünme düşüncesini gündeme getirmek. Çok net söylüyorum zihni sapıklıktır arkadaşlar Dünyanın en güçlü ordularından birine sahibiz. Biz Osmanlının bir bakiyesiyiz, bir imparatorluğun bakiyesiyiyiz, Dünyanın her yerinden izlerimiz var. Medeniyetimiz var. Kültürümüz var. Hiç kimse bizi bu topraklardan ayıramaz ve bölmek düşüncesi nasıl geliyorsa kimilerinin aklına sapıklık olarak görüyorum zihni sapıklık olarak. Akıllarından çıkartsınlar bu millet istiklal savaşında verdiği mücadeleyi her zaman verir ve sonuna kadarda bu fitneyi bu fesattı bu ülkeye sokmak isteyenleri her zaman için bu ülkeden kovar. Buna kimsenin şüphesi olmasın.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu