REKLAMI GEÇ

Halıcılık gelecek nesillere aktarılıyor

Halıcılık gelecek nesillere aktarılıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, ilk kez açtığı halıcılık kursuyla, unutulmaya yüz tutmuş bir sanat dalına daha sahip çıkarak gelecek nesillere aktarıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Şubat 2017 Perşembe, 13:54

Denizli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği ücretsiz kurslara bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediyesinin, Halk Eğitim Merkezi ve İş Kur ile birlikte düzenlediği halıcılık kursu Denizli Büyükşehir Belediyesi Gerzele El Becerileri Kurs Merkezi ve Kültür Evi’nde başladı.

Haftanın 5 günü devam eden eğitimler ile bir yandan unutulmaya yüz tutmuş halıcılık sanatı yaşatılmaya çalışılırken diğer yandan kadınların ev ekonomisine katkı sağlaması amaçlanıyor.

Halıcılık sanatına yönelik sağladığı kurs imkanı dolayısıyla Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür eden Kursu Eğitmeni Yeşim Samurcu, “Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı insanlarımıza öğretip gelecek nesillere aktarmak istiyoruz” dedi.

“TÜRK KÜLTÜRÜNDE HALININ VE KİLİMİN YERİ BAMBAŞKADIR”
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım İşleri Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ise, “Türk kültüründe halının ve kilimin yeri bambaşkadır. Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar her Türk’ün hayatından halı ve kilim mutlaka yer almıştır. Halı ve kilimcilik, maalesef günümüzde modern halıcılığın gelişmesiyle unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımız arasında girmiştir. Biz bu sanatı yeniden canlandırmak için halı kursu açtık. Gerçekten çok başarılı bir iş ortaya çıktı. Kursiyerlerimiz, iki ay gibi bir zaman zarfında, profesyonellere taş çıkaracak derecede halı dokuyorlar. Ben kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah bunu geliştirerek natural halı dokumacılığının sürmesine destek vereceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu