REKLAMI GEÇ

HAYIRSEVER DENİZLİ’YE 41 KERE MAŞALLAH

HAYIRSEVER DENİZLİ’YE 41 KERE MAŞALLAH

Vali Erkmen, göreve başladığı günden bu yana eğitime yönelik 41. Hayır protokolüne imza attı. Ünlü İşadamı Kameroğlu, Kıralan’a lise yaptırıyor. Denizli bu süre içinde eğitime yaptığı 30 milyonluk TL’lik hayırla dikkat çekiyor!

/ DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2010 Salı, 20:53

Valilik makamında düzenlenen protokol törenine; Vali Yavuz Erkmen, Çivril Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Hayırsever İş Adamı Kadir Kameroğlu, Çıtak Belediye Başkanı Sadri Porhan, Kıralan Belediye Başkanı Bayram Gümüş, Çıtak-Kıralan Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği Başkanı Mustafa Gümüş katıldı.

Vali Yavuz Erkmen, “Hep birlikte bir seferberlik ilan edip, yılsonuna kadar bir okulun su basman seviyesini tamamlayıp, akabinde 2011 programında da Özel İdaresi ile üstünü tamamlamak sureti ile lisemizi o bölgeye kazandırmak istiyoruz. İki beldenin nüfusu toplamda 8 bini aşıyor. Dolayısıyla, bu kadar nüfus yoğunluğu olan yer, okul açmayı gerektirecek kapasitede. Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nun bahçesinde geniş bir alanda okulumuzu yapacağız. Tekrar hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

30 milyon TL’lik protokol imzaladı
Vali Erkmen ayrıca, Denizli’de göreve geldiği günden bu yana eğitim alanında hayırseverler ile 41. protokolü imzaladıklarını ve yapılan yatırımın 30 Milyon TL’yi bulduğunu söyleyerek, “Denizli halkı çalışkan, müteşebbis ve bu özelliklerinin yanında hayırsever. Bunun en güzel göstergesi ise eğitim, sağlık ve diğer konulara Denizli halkının yapmış olduğu katkılardır. Denizli’de göreve başlayalı 2 yılı biraz geçti; bu süre içinde sadece eğitim alanında 41. protokolü yaptık. Sağlık alanındakileri de kattığımızda bu sayı çok yukarılara çıkıyor. Bu bize Denizli halkının eğitime ve sağlığa çok büyük önem verdiğini gösteriyor. Bu da takdir edilecek bir davranıştır. Eğitimdeki başarımızın Türkiye’de ön sıralarda olmasının altında yatan en büyük etkenlerden birinin de, öğrencilerimizin çalışkanlığı, velilerimizin gayreti, Valiliğin, Milli Eğitimin, Özel İdare’nin, belediyelerin yapmış olduğu katkı yanında hayırseverlerimizin de fiziki anlamda yapmış olduğu bu katkılar çok büyük önem taşımaktadır. Denizli’de eğitimin önemini kavramış, bütün çocuklarımızın kendi geleceğimiz için çok iyi donatılması ve yetiştirilmesi anlamında her türlü fedakarlığı yapan hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz, sayılarının artmasını temenni ediyoruz. Eğitime yapılan yardım illa büyük bir okulun yapılması değildir. Kiminin gücü vardır her şeyi ile komple bir okul yapar, kiminin gücü biraz daha azdır ilave yapar, kimi müstakil anaokulu, anasınıfı yapar, kiminin hiç gücü yoktur okullarımızı ziyaret eder, öğretmenlerimize merhaba der onları motive eder. Bunların hepsi eğitime bir katkıdır” dedi.

Hayırsever İşadamı Kadir Kameroğlu da, Çıtak ve Kıralan Beldelerine ihtiyaç olan lisenin yapımı için katkıda bulunmaktan çok memnun olduğunu söyleyerek okulun hayırlı olmasını diledi. Kıralan Belediye Başkanı Bayram Gümüş, Kıralan’dan 20 kilometre uzaklıkta olan Çivril’e 95 öğrencinin gittiğini, Çıtak’tan 80 öğrencinin, Özdemirci’den ise 65 öğrencinin gittiğini söyleyerek, bu nedenle yapılacak lisenin çok büyük katkısının olacağını ifade etti. Çıtak Belediye Başkanı Sadri Porhan, beldelerinde lise için büyük bir özlem olduğunu, hayırseverlerin katkısıyla lisenin yapımının hızlandırıldığını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Çıtak-Kıralan Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği Başkanı Mustafa Gümüş de, lisenin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Çıtak-Kıralan Lisesi protokolü, Vali Yavuz Erkmen, Hayırsever İş Adamı Kadir Kameroğlu, Çıtak Belediye Başkanı Sadri Porhan, Kıralan Belediye Başkanı Bayram Gümüş, Çıtak-Kıralan Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği Başkanı Mustafa Gümüş tarafından imzalandı.

Çıtak-Kıralan Lisesi, bodrum+zemin+2 kattan oluşacak ve 12 derslikli olacak. Devlet-hayırsever işbirliği ile 1 Milyon TL’ye mal olacak olan lise binasına, hayırseverler 250 bin TL katkıda bulunacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu