REKLAMI GEÇ

HAZİRAN HAREKETİ FORUM DÜZENLİYOR!

HAZİRAN HAREKETİ FORUM DÜZENLİYOR!

Gezi hareketine katılanların oluşturduğu Birleşik Haziran Hareketi, 7 Aralık’ta bir forum gerçekleştirecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2014 Çarşamba, 11:18

Gezi Hareketi’nden esinlenerek biraraya gelenlerin oluşturduğu Birleşik Haziran Hareketi Denizli halkına yönelik ilk çağrısını Candoğan Parkı önünde açtıkları standda dağıttıkları çağrı bildirisiyle gerçekleştirdiler.

Birleşik Haziran Hareketi Denizli Geçici Meclisi adına yapılan açıklamada, “Eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, kamucu, dayanışmacı, laik, bağımsız, toplumcu bir cumhuriyet ve ülkeiçin;gericiliğe, faşizme, emperyalizme, piyasacı yağma düzenine ve bunları temsil eden AKP rejimine karşıbirlikte yola çıkıyoruz” denildi.

7 Aralıkta gerçekleştirecekleri foruma bütün siyasal iktidarın uygulamalarından rahatsız olan herkesi çağırdıklarını belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Ülkemiz emperyalizmin bölge politikalarıyla uyum içinde, mezhepçi faşist bir diktatörlüğe sürükleniyor. AKP iktidarı baskı ve hileyle, sokak çeteleri kurup, devlet şiddetini sonuna kadarkullanarak bu yolda ilerliyor. Bu gidişata dur demek, yarınımızı AKP’nin pençesinden kurtarmak için bir araya geliyoruz. Ülkemizin bugününe ve geleceğine sahip çıkmanın direnmekten ve halkın birleşik örgütlü mücadelesinden geçtiğini biliyoruz.2013 Haziran’ındaki büyük direnişin izinde şimdi de birleşik bir mücadeleyi birlikte yaratıp, Haziran barikatlarını ileri taşıyacağız. Bu toprakların ortaya çıkarttığı ilerici ve devrimci birikimi sahipleniyoruz. Özgür bir geleceği bu birikimle Gezi-Haziran direnişini buluşturarak kurabileceğimize inanıyoruz. Haziran’da TOMA’ların önündeki direnişimizi, barikatların ardında büyüttüğümüz yeni yaşam filizlerini, umutlarımızı ve hayallerimizi birlikte çoğaltmak için yola çıkıyoruz. Evimizi, ocağımızı, ekmeğimizi, doğamızı, aşımızı birlikte savunalım.Sokaklarımızı, okullarımızı, derelerimizi, özgürlüğümüzü geri alalım. Bu köhnemiş düzeni zalimlerin başına yıkalım. Eşitlikçi, özgürlükçü, bağımsızlıkçı, laik, kamucu, dayanışmacı yeni bir toplumsal düzenin kurucu iradesini birleşik direnişimizle inşa edelim. 7 Aralık Pazar günü MMO Konferans salonunda gerçekleştireceğimiz forumda buluşalım.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu