REKLAMI GEÇ

HER ÇOCUĞA BİR FİDAN

HER ÇOCUĞA BİR FİDAN

Denizli Belediyesi’nin sürdürdüğü ‘Her Çocuğa Bir Fidan’ kampanyası, çığ gibi büyüyor. 3 yılda dikilen 250 bin fidanın ardından bu yılda 60 bin fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor.

/ DENİZLİHABER / 12 Nisan 2010 Pazartesi, 16:31

Kampanyanın bugünkü durağı Cankurtaran Mevkii ve Sevindik Mahallesi oldu. Cankurtaran’daki dikimde, Denizli-Antalya karayolunun yol üzerindeki boş alanlar ağaçlandırıldı. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, başkan yardımcıları Şamil Çınar ve Nilgün Ök de fidan dikim törenine katıldı. Dikime ayrıca, daire müdürleri, yüzlerce öğrenci, vatandaş, çoluk çocuk, genç, yaşlı demeden birçok kişi geldi.

Başkan Zeybekci, tören öncesi yaptığı konuşmada, Denizli Belediyesi’nin yeşillikler içinde bir kent oluşturulması için ağaç dikimine ayrı bir önem verdiğini belirterek, ‘Her Çocuğa Bir Fidan Kampanyası’nı kentimizin dört bir tarafında sürdürüyoruz. Denizlimiz yeşil alan miktarı olarak Türkiye ortalamasının üzerindedir. Amacımız, daha da yeşil bir kenti gelecek nesillere bırakmaktır. Bu nedenle tüm öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza buradan sesleniyorum. Onları kampanyamıza destek olmaya çağırıyorum. Herkesin en az 1 dikili ağacı olsun. Sadece okullardaki öğrencilerimiz 1 fidan dikerse 147 bin fidan toprakla buluşur. Ağaç dikiminde bizlere destek olan katkı veren ve fidan diken herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

Daha sonra yüzlerce minik çocuk, kürekleri alarak fidan dikti. Bazı minik öğrenciler, dikim sonrası fidana can suyu verdi. Çocukların bu gayretli çalışmasına başkan Zeybekci de destek oldu. Başkan Zeybekci, birçok minik öğrenciyle birlikte fidan dikerek onlara yardım etti. Bu arada bazı çocuklar, diktikleri fidana kendi isimlerini vererek büyümesini de takip edeceklerini bildirdi. Kampanya Sevindik Mahallesi’ndeki boş araziye fidan dikimiyle devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu