REKLAMI GEÇ

“Hiç mi vicdanınız sızlamadı?”

“Hiç mi vicdanınız sızlamadı?”

Denizli Belediyesi’nin ‘’Sağlıklı kentler projesi’’kapsamında düzenlediği ‘’Hareketli yaşa, egzersiz yap, ödülün sağlık olsun’’ yürüyüşünün yapılış şekline, CHP sert tepki gösterdi. CHP Merkez İlçe’den yapılan açıklamada, “Hiç mi yüreğiniz sızlamadı” denildi.

/ DENİZLİHABER / 8 Nisan 2010 Perşembe, 16:25

Yürüyüşe öğrencilerin Denizli Belediyesi’nin isteği, Denizli Valiliği’nin oluru ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talimatıyla katıldığını belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, “2 bin öğrencinin yağmurda bekletilmesini, ders saatinde yürüyüş adı altında eziyet görmelerini, Devlet Bakanları Faruk Nafiz Özak ve Selma Aliye Kavaf başta olmak üzere Vali Yavuz Erkmen ile Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin olaya seyirci kalmalarını protesto ediyoruz” dedi.

CHP Merkez İlçe Örgütü’nce konuya ilişkin yapılan açıklamada, yürüyüşe katılımın gönüllülük esasına dayanması gerekirken, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin Valilik, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talimatları doğrultusunda eylemin kalabalık görünmesini sağlamak amacıyla figüran gibi kullanıldığı belirtilerek şu görüşlere yer verildi: “Belediye’nin Denizli’nin sağlıklı bir kent olduğunu göstermeye yönelik bu girişimi için günlerce duyuru yapıldı ve halkın katılımı istendi. Ancak Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, göstermelik etkinliğe halkın katılımın yeterli olmayacağını anlamış olmalı ki fiyaskoyu önlemek için öğrencileri devreye sokma ve kullanma gereksinimi hissetmiştir. Bu aşamada Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü de konunun içine girmiştir. Çünkü okul müdürleri 5 Nisan Pazartesi günü Milli Eğitim Müdürlüğü’nde toplantıya çağrılarak, hangi okulun kaç öğrenciyle yürüyüşe katılacakları tespit edilmiştir. Toplantı sonucu istenilen amaca ulaşılmış ve 2 bin öğrencinin katılımı için müdürlere talimat verilmiştir.”

Yürüyüş günü Bakanlar ve diğer yetkililer yürüyüş saatini beklerken, öğretmenlerin gözetiminde Valilik önüne getirilen öğrencilerin yağmurda bekletildiğinin vurgulandığı açıklamada şöyle denildi:
“Vali www.haberler.com. adlı internet sitesinde yayınlanan açıklamasında, ‘Öğrencilerin yürüyüşe katılması için zorlama yapmadık. Yağmura rağmen kendi istekleriyle yürüdüler’ demiştir. Peki Valilik, 25 Mart 2010 tarihli konuya ilişkin yazıyı ne için yazmıştır? Milli Eğitim Müdürlüğü 5 Nisan günü neden okul müdürlerini toplamıştır. Hiç kimse olayı saptırmaya ve kamuoyunu yanıltmaya kalkışmasın. Tüm gerçekler CHP’nin araştırması sonucu ortaya çıkmıştır. Bu olayın baş sorumlusu Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’dir. Başta Bakanlar olmak üzere Vali ve diğer yetkililer de olaya seyirci kalmıştır. Devletin kurumları Zeybekci’nin çiftliği değildir. Siyasi şova dönük amaçlara alet edilmemelidir. Hele öğrenciler AKP kurnazlığıyla bu tür senaryoların bir parçası haline getirilmemelidir. Bizlerin yüreği sızladı bu tablo karşısında.’’

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu