REKLAMI GEÇ

Artık araçlar çekilmeyecek

Artık araçlar çekilmeyecek

İçişleri Bakanlığı, Denizli de dahil olmak üzere tüm illerin emniyet ve jandarmaya genelge gönderdi. Bakanlık, hatalı parklarda para cezasının uygulanmasını, ancak trafiği engellemediği durumlarda otoparklara çekilmemesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2019 Salı, 11:10

İçişleri Bakanlığı, trafik ile ilgili dikkat çeken bir düzenlemeye imza attı. Bakanlık tarafından Denizli de dahil 81 ile gönderdiği genelge ile hatalı parklar, uygulanacak cezalar ve araçların otoparka çekilmesine ilişkin yeni düzenlemeler getirdi.

Gönderilen genelge ile park yasağı kuralını ihlal etmiş ve sadece para cezası ile cezalandırılabilecek araçların trafik düzeni ve güvenliğini etkilemediği halde otoparklara çekildiği; çekilme esnasında ve otoparklarda muhafazasında, mevzuatla belirlenen usul ve esaslara uyulmadığı, bu durumun çeşitli mağduriyetlere yol açtığı uyarısında bulunuldu. Bakanlık, trafikten sorumlu kuruluşlar ve görevlilerce standart bir anlayışla ve mevzuata uygun hareket edilmesini istedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla valilik, emniyet ve Jandarmaya gönderilen, “Park Yasağı Uygulaması ve Araçların Çekilmesi” konulu genelgede, trafikte araç ve sürücü sayısının artmasıyla birlikte uygun park/duraklama alanlarının belirlenmesi ve belirlenen kurallara uyulması trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması açısından büyük önem arz ettiği belirtildi. İl sınırları içerisinde hangi alanların park yeri olacağı, yol üzerinde park disiplininin bozulması veya işgal edilmesi durumunda uygulanacak cezai müeyyideler ve araçların kaldırılması esas ve usullerine ilişkin hususlar mevzuat ile düzenlendiği hatırlatılarak, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 59, 60, 61 ve 62 inci maddeleri ile Karayolları Trafik Yönetmeliğinin duraklama ve park etmenin yasaklandığı haller ve yerler belirtildiğine dikkat çekildi.

İllere gönderilen Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin maddelerinde ise park etme yasaklarına uymayan araçların hangilerinin kaldırılacağı, araçların kaldırılması esas ve usulleri, tarafların sorumlulukları ile otoparkların belirlenmesi ve araç çekme işlemlerindeki masrafların tespitine ilişkin hususlar açıklandığına da yer verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu