REKLAMI GEÇ

İki aydır Pamukkale İlçesi’nde kimseye imar durum belgesi verilmiyor

İki aydır Pamukkale İlçesi’nde kimseye imar durum belgesi verilmiyor

İçişleri Bakanlığı’ndan gelen rapor ile Pamukkale Belediyesi’nde 22 Kasım’dan bu yana vatandaşlara imar durum belgesi verilmiyor. Geçmiş yıllarda meclis kararı ile verilmesi gereken imar durum belgelerinin encümen tarafından verildiği anlaşılınca uygulama incelemeye takıldı. Bu nedenle iki aydır ilçede imar durum belgesi verilemediği ortaya çıktı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 21 Şubat 2017 Salı, 22:09

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat ayı 2. Oturumu’nda Pamukkale Belediyesi’nin 14 mahalleyi kapsayan imar adalarında yapı nizamlarının düzenlenmesi için verdiği değişiklik maddesi damga vurdu. Pamukkale Belediye Meclisi’nin 14 mahallesindeki mevcut teşekküle ve Mülga Denizli Belediyesi ile Pamukkale Belediyesince uygulanan uygulamalara istinaden mevcut imar planında konut ve ticaret alanı olarak planlı olan muhtelif imar adalarında yapı nizamlarının düzenlenmesi istendi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, geçmiş yıllardan bu yana imar durum belgesi almak isteyenlerin belgeleri meclis yerine encümen kararı ile verildiğini, İçişleri Bakanlığı’ndan gelen rapor ile bu yanlışlığın düzeltilmesinin istendiğini söyledi. Gürlesin, “22 Kasım’dan bu yana imar ile ilgili kilitlenmiş durumdayız Yapılan bu sorun 30 bin parseli etkiliyor ” dedi.

22 Kasım 2016 tarihinde Pamukkale Belediyesi’ne İçişleri Bakanlığı’na müfettiş geldiğini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Geçmiş yıllardan bu yana verilen imar durum belgeleri encümen tarafından verilmiş. Aslında meclis kararı ile verilmesi gerekiyormuş. Günümüze kadar gelen bir yanlışlık var. Bizde hata düzelene kadar 22 Kasım’dan bu yana kimseye imar durum belgesi vermiyoruz. 22 Kasım’dan bu yana imar ile ilgili kilitlenmiş durumdayız. Yapılan hata 30 parseli etkiliyor. Biran önce kararların alınmasıyla imarın rahatlatılmasını talep ediyorum. Meclisin alacağı karara saygı duyuyorum” dedi.

KONU TEKRAR GÜNDEME ALINACAK
Pamukkale Belediye Meclisi’nden verilen bilgilerin tamamlanmasını talep eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bu maddenin gerekçesi bellidir. Mahalle bazında ve şehir bazında planlama yapıyoruz. O yüzden burada detaylandırılma konusunda Pamukkale Belediyesi’nin daha detaylı çalışmasıyla bu konu tekrar gündeme alınacaktır” dedi.

“KENDİ BELEDİYE MECLİSİNİN YETKİLERİNİ GASP EDEREK…”
Konu hakkında söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Meclis üyesi Mustafa Çallıca, “Öncelikle Denizli bir deprem bölgesi. O nedenle 30 Mart 2014’e kadar olan sürede kapanan Denizli Belediyesi ama eksik ama yanlış hatalı bir kararın devam ettirilmesi ve bu tarihten sonra Pamukkale Belediye Başkanlığı’nın kendi belediye meclisinin yetkilerini gasp ederek encümen kararı ile 3 yıl boyunca çalışması ta ki müfettiş raporlarının yazıldığı güne kadar devam etmesi bence gereksizlik ve yanlışlıktır. Burada inşaatı yapan da, 3 aydır yapamayan da, 3 ay süre içerisinde bu ticaret ile uğraşan müteahhitler ve asıl sahibi vatandaşlar mağdur. Ayrıca kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen vatandaşların önü kapatılmış” dedi.

Bu sorunun 14 mahalleyi kapsadığını ifade eden Çallıca, “Bu sorunun Denizli’nin 14 mahallesinde kaç kişiyi ilgilendirdiğini bilmiyoruz. Denizli Belediyesi 30 Mart’tan sonra iki ilçeye bölündü. Merkezefendi Belediyesi bu sorun ile ruhsat kesiyor, diğeri yanı Pamukkale Belediyesi kesemiyor. Anayasa değişikliğine aykırı bir durum” dedi.

30 BİN PARSELİ ETKİLİYOR
Çallıca’ya cevap veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “30 Mart 2014’ten sonra muhatap sanki bizlermiş gibi bir kelime kullandı. Bu 70-80-90lı yıllardan bu yana gelen bir sorun olduğunu belirtiyorum. Bu Pamukkale Belediyesi encümen kararı ile bu noktaya geldi değil. Aksine bugüne kadar bu işin makamda meclisin alacağı kararlarla köklü çözüm olacağını düşünüyoruz. Bu sorun 30 bin parseli etkiliyor. Geçmişten gelen bir yanlış uygulamanın düzeltilmesini yapılan hata” dedi.

“VATANDAŞLARIN MAĞDUR OLMAMASINI İSTİYORUZ”
Vatandaşların mağdur olmamalarını istediklerini belirten Başkan Zolan, “Burada yaşanan olaylarda Denizli Belediyesi’nden giden o kütleler her parselde yoktu. Adada inşaat yapmak isteyen şahsın kütleleri vardı veya belediyenin yapmış olduğu kütleler vardı ama Denizli’nin yüzde yüzünde yoktu. Bu noktada kütlesi olmayan yerleri belirleme, sonuçlara uyma noktasında orada Pamukkale Belediyesi’nin bir takdiri olmuş. Tabi ki vatandaşı düşünerek yapmış ama komşularda aynı şekilde yıllarca bu şekilde gelinmiş. Şu şekilde belirtmek isterim her şey bir tarafa şehrin geleceğini düşünmemiz gerekir yollar ve yapılar itibariyle… Aynı zamanda vatandaşı mağdur etmeme noktasında da planlanması gerekiyor. Buradaki çalışmaları konuştuk. Daha yoğun bir mesai ile Mart meclisinde çalışma tamamlanırsa Pamukkale Belediye Meclisi’nde görüşülür. Zaten 10 Martta Büyükşehir Meclisinde görüşüldükten sonra insanlarımızın sıkıntısını ve şehrimizin geleceğini ihmal etmeden hep birlikte çözmeyi arzuluyorum. Yaşayan vatandaşlarında hassasiyetini de biliyorum” dedi.

Kanun yönetmeliğini görmezden gelemeyeceklerini belirten Başkan Zolan, “Yeni yapılmış binalarda yol geçişleri yaptık. Biz plan kararımızı değiştiremeyiz. Planı binaya göre koyamayız. Bugün o bakışı ortaya koymak yanlıştır. Biz yollar konusunda planlama konusunda bütün çerçevesinde değerlendirmemiz lazım. Şehrin geleceği için güzel kararlar olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu