REKLAMI GEÇ

İki Denizliliye üstün hizmet ödülü

İki Denizliliye üstün hizmet ödülü

TBMM, başkanlığını Denizlili Ayten Bahtiyar’ın yaptığı Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Okullarını ve Yaşam Evlerini Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Denizlili Tiyatro-Sinema Sanatçısı Tekin Akmansoy üstün hizmet ödülüne layık gördü.

/ DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2009 Salı, 19:45

Ödül töreni 13 Temmuz 2009 Pazartesi günü saat 14:00’de TBMM Tören Salonu’nda gerçekleştirildi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve altısı dernek ve vakıf, 62’si de şahıs olmak üzere toplam 68 sivil toplum örgütü ve şahsa “TBMM Üstün Hizmet Ödülü”nün verildiği ödül törenine, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan’ın yanı sıra bakanlar, valiler, milletvekilleri, ödül almaya hak kazanan kişiler ile dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Denizli’den de Vali Yavuz Erkmen, Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Okullarını ve Yaşam Evlerini Yaptırma ve Yaşatma Derneği adına Dernek Başkanı Ayten Bahtiyar ve sanatçı Tekin Akmansoy katıldı.
Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Okullarını ve Yaşam Evlerini Yaptırma ve Yaşatma Derneği adına Dernek Başkanı Ayten Bahtiyar ve sanatçı Tekin Akmansoy, “TBMM Üstün Hizmet Ödülleri”ni TBMM Başkanı Köksal Toptan’dan aldılar.
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ayten Bahtiyar ve dernek üyelerinin 20 yıldan beri usanmadan ve bıkmadan Denizli ve bölgesindeki engelli çocukların eğitimleri için tam anlamıyla bir savaş verdiklerini belirterek, “20 sene sonra da olsa böyle bir ödülü almak onların hakkıydı. Örnek bir dernek ve hepsine teşekkür ediyorum” dedi.
Ayten Bahtiyar da TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın bakanlık yaptığı dönemde kendilerine Zihinsel Engelliler Okulu’nu kazandırdığını ve eşi Saime Toptan’ın da kendilerine çok büyük bir yol göstericilik yaptığını, ifade ederek, “Bizlere her zaman destek veren Sayın Bakanımız Selma Aliye Kavaf’a, Sayın Valimiz Yavuz Erkmen’e, Denizli Belediye Başkanımız Nihat Zeybekci’ye çok teşekkür ediyorum. Şimdiki yeni görevimiz “Yaşam Evleri Projesi.” Sizlerin ve Denizli halkının da desteği ile bu örnek projeyi hayata geçireceğimizi umuyorum, derneğimiz ve Denizli halkı adına hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynanalar dizisindeki “Nuri Kantar” rolü ile ünlenen Denizlili Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Tekin Akmansoy’un ödül töreninde, Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Hasan Erçelebi de hazır bulundu. 85 yaşında ve 70. sanat yılını kutlayan bir sanatçı olarak bu ödülü almaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Akmansoy, “Yüce Meclisin bu ödülü sanata, sanatçıya ve dolayısıyla bana layık görmelerinin ne kadar çağdaş ve ne kadar ileri bir düşünce olduğunu hatırlatmak istiyorum. İlk defa bir sanatçı TBMM’den böyle bir ödül alıyor. Hayatımın sonuna kadar bunu unutmayacağım. Bütün sanatçılar adına Sayın Başkanımız başta olmak üzere TBMM üyelerine, Sayın Valimiz Yavuz Erkmen’e, milletvekillerimiz Hasan Erçelebi ve Mehmet Salih Erdoğan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu