REKLAMI GEÇ

İl dışına özel araçlarla seyahate engel yok! Önlemler fakirlere mi?

İl dışına özel araçlarla seyahate engel yok! Önlemler fakirlere mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’nin de aralarında bulunduğu 30 büyükşehirde önlemlerin sıklaştırıldığını ve il karantinası uygulamasına başlandığını açıklamış, il dışı yolculukların valiliklerin iznine bağlandığı duyurulmuştu. Ancak, bunun yalnızca otobüs ile yolculukları kapsadığı, özel araçlarla il dışına çıkışların önünde bir engel olmadığı ortaya çıktı. Düzenleme, “Önlemler yalnızca fakirlere mi?” sorusunu akla getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mart 2020 Cumartesi, 18:03

Koronavirüsü salgınının hızla arttığı Türkiye’de alınan son önlem tartışma konusu oldu. Dün gece saatlerine kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, il karantinası başladığını açıklamış, aralarında Denizli’nin de bulunduğu 30 büyükşehirde çok daha sıkı tedbirlerin alınacağını bildirmişti.

Bu açıklamaların ardından İçişleri Bakanlığı da yeni bir genelge göndererek, iller arası seyahate sınırlama getirmiş, izne tabi tutmuştu. Denizli Valiliği düzenlemenin ardından il dışı seyahatlerin nasıl ve hangi şartlarda gerçekleşeceğini belirledi.

YALNIZCA OTOBÜS YOLCULUĞUNU KAPSIYOR, ÖZEL ARAÇLARA KISITLAMA YOK
Ancak, yapılan düzenleme yalnızca otobüs yolculuğunu kapsıyor. Özel araçlarıyla il dışına çıkmak isteyenlere ise bir engel bulunmuyor. İl dışına kendi araçlarıyla çıkmak isteyenler, gidecekleri il sınırında güvenlik güçleri tarafından durdurularak ateşleri ölçülecek, 37.5 değilse ile girişlerine izin verilecek.

ÖNLEMLER YALNIZCA DAR GELİRLİLER İÇİN Mİ?
Bu düzenleme vatandaşların tepkisini çekti. Koronavirüse karşı alınan önlemlerin bu düzenlemeyle yalnızca özel aracı olmayan dar gelirlileri kapsadığını öne süren vatandaşlar, “Önlemler yalnızca dar gelirli ve fakir vatandaşlarımı kapsıyor. Zenginler istediklerini yaparken, bu kesime kısıtlama getirilmesinin anlamı ne?” diye sordu.

Yorumlar

Deniz   -  Bağlantı 28 Mart 2020, 21:53

Şu durumda bile milleti birbirine düşürmek için elinizden geleni yapiyorsunuz yapmayin toplu bulunulan her ortam engelleniyor otobüs uçakla seyahat etmekle acil durumlarda özel araçla seyahat etmek aynı şey mi allah aşkına yapmayin

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu