REKLAMI GEÇ

İlahiyat profesörünün şeriatı övdüğü iddiası

İlahiyat profesörünün şeriatı övdüğü iddiası

İlahiyatçı Prof. Dr. Osman Eskicioğlu’nun cuma hutbesinde verdiği vaazda şeriatı övdüğü iddia edilirken, bu konuda İl Müftülüğüne şikayet dilekçesi verildi. Müftü Vekili Mehmet Yığın, kendisi ile birlikte Denizli’de 4 müftü yardımcısının hocası olan Eskicioğlu’nun Diyanet İşleri personeli olmadığından yasal işlem yapma yetkilerinin bulunmadığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Haziran 2015 Cuma, 21:23

İl Müftülüğüne dilekçe veren Hüseyin Rafet Seçkiner, bugün Cuma namazı vaazında insanları kutuplara bölecek, şeriatı öven, Türkiye’nin tek kurtuluş yolunun şeriat olduğunu belirten vaaz hakkında şikayetçi olmak istediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Ramazan ayı içinde bulunduğumuz şu günlerde insanları sevmeyi, saymayı, temizliği, dostluğu anlatacak, dinimizi sevdirecek vaaz yerine neden nefret İl Müftülüğü’nün de izniyle ortaya çıkarılmak isteniyor? Bu kişi ve kişiler, kimlerin şakşakçısı veya nereden nemalanıyorlar? Bu konuda cevabınızı bekliyorum.”

YIĞIN: İLAHİYAT PROFESÖRLERİ VAAZ VEREBİLİYOR
Denizli Müftü Vekili Mehmet Yığın, konuyla ilgili sorumuz üzerine “Prof. Dr. Osman Eskicioğlu, Denizlili ve benimle birlikte 4 müftü yardımcımızın hocasıdır. Kendisi Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden emekli olmuştur. Vaaz vermek istediğini söyledi. Ben de kendisine olumlu cevap verdim. Çünkü ilahiyat profesörlerinin vaaz verme hakkı bulunmaktadır. Ancak kendisinin bu içerikte vaaz vereceğinden bilgim yoktu” dedi.

“VAAZIN SES KAYDI YOK”
“Dilekçeyle ilgili nasıl bir işlem yapacaksınız?” sorumuza Yığın, “Sayın Eskicioğlu, bizim personelimiz değil. Dolayısıyla herhangi bir işlem yapamayız. Dilekçe sahibine bu cevabı vereceğiz. Ses kaydı da istendi. Biz vaazlarla ilgili ses kaydı yapmıyoruz” karşılığını verdi.

BASMACI DA ARADI, 2. BİR DİLEKÇE DAHA VAR
Bu arada, CHP Milletvekili Melike Basmacı’nın konuyla ilgili Müftü Vekili Mehmet Yığın’ı telefonla arayıp görüştüğü, vaazla ilgili ikinci bir dilekçenin verildiği öğrenildi.

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 20 Haziran 2015, 14:09

Bu vaazla ilgili işlem yapılması gerekiyor.Ben de dinledim bu vaazı ve de hiç hoş değildi.Bu kişi resmen “Şeriat olsa her şey daha güzel olur” dedi.Kendisi belki böyle düşünüyordur ancak devletin camiisinin hoparlöründen böyle şeyler söylenmemeli…

Yusuf KIZILKAYA   -  Bağlantı 20 Haziran 2015, 10:38

İfade hürriyeti kapsamında değerlendirilebilir…

Oguz   -  Bağlantı 20 Haziran 2015, 03:56

”Din ile devlet işleri de ayrılıyor böyle bi ayrıma gerek yok ikisi bir arada da yürür” diyerek laikliğe de salladı çok saygıdeğer hoca

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu