REKLAMI GEÇ

İnternetime Dokunma!

İnternetime Dokunma!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onay verdiği internet yasasına tepkiler devam ediyor. Atatürkçü Düşünme Derneği Denizli Şubesi Gençlik Kollar üyeleri, Delikliçınar Meydanı’nda sansür olarak nitelendirdikleri yasal düzenlemeyi protesto etti.

/ DENİZLİHABER / 21 Şubat 2014 Cuma, 15:28

Atatürk Düşünce Derneği Gençlik kolları üyeleri ‘Hırsızlığı örtmek için internetime dokunma’, ‘İnternet çok yavaş’, ‘Hükümeti indiremiyoruz’, ‘Batsın böyle demokrasi ve özgürlük’ yazılı dövizlerle Delikliçınar Meydan’ında eylem yaptı.

Basın açıklaması yapan Atatürk Düşünce Derneği Gençlik Kolları Başkanı Egemen Ata Aktaş, “Mevcut hükümet göreve geldiği günden beri Türk milletinin özgürlerini kısıtlamaya çalışmaktadır. Ulusal bayramlarımızı kutlama özgürlüğümüzü, Türk kadınının özgürlüklerini kısıtlayıp, kaç çocuk yapılacağına ve hatta çocukları nasıl doğuracağına karar verir hale geldiler. İnsanların hangi saatte ne içeceklerine karıştılar. Son yasa tasarısı ile internetimizi sansürleyerek haberleşme ve ifade özgürlüğümüze göz diktiler” dedi.

Bu yasanın kişilik haklarını değil sadece belli başlı kişileri koruma amacı taşıdığını belirten Aktaş, “Bu düzenleme sıradan vatandaşın özel hayatını ve kişilik haklarını korumaya yönelik değil, sadece belli başlı bazı kişilerin özel hayatını ve kişilik haklarını korumayı hedeflemiş niteliktedir” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolu üyeleri ağızlarına bant yapıştırarak, eylem yaptı. Eylemde zincirlenmiş bilgisayarlarla da internet düzenlemesi protesto edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu