REKLAMI GEÇ

İşçi Bayramı’nda fabrikanın yolunu tuttular

İşçi Bayramı’nda fabrikanın yolunu tuttular

Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı. Çalışanlar, görünüşte bugün izinli olacak, düzenlenen çeşitli etkinliklere ve programlara katılıp bayramlarını kutlayacak. Ancak, farklı iş kollarında çalışan binlerce emekçi için böyle olmadı. Onlar, yine servislere binip fabrikaların, görevli oldukları yerlerin yolunu tuttu.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2014 Perşembe, 11:03

Türkiye’de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları hep sancılı oldu. Kimi zaman provokatörler devreye girdi ve çıkan olaylarda onlarca kişi yaşamını yitirdi. Kimi zaman kutlamalara yasak getirildi. Kimi zaman kutlamalara izin verilse de emekçilere istedikleri alanların tahsis edilmemesinden yaşanan gerginlikler sonucu bayram günü zehir edildi.

2008’den itibaren Türkiye’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak kabul edildi ve bugün resmi tatil oldu. Ancak tatil, Türkiye genelinde yüzbinlerce işçi gibi Denizli’deki emekçilerin önemli bir bölümü için yine lafta kaldı. Sabah saatlerinde işçiler servislerine binip, fabrikaların, çalıştıkları yerin yolunu tuttu.

Bu duruma tepki gösterse de işinden olmamak için İşçi Bayramı’nda çalışan emekçiler, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın emekçilere değil, memurlara tatil olduğunu söyledi. İşçiler, “Bizler her zaman olduğu gibi evimize ekmek götürebilmek adına işimize gidiyoruz. Birçok işyeri izin vermiyor, hatta mesai dahi yazmıyor. Hayatımızı devam ettirebilmek için kendi bayramımız da bile çalışmak zorundayız” dedi.

galeri

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu