REKLAMI GEÇ

İtfaiye engel tanımayacak

İtfaiye engel tanımayacak

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, yol kenarlarındaki parklar nedeniyle, zaman zaman olay yerine müdahalede geciken itfaiyenin, bundan böle engel tanımayacağını söyledi. Zeybekci, “İtfaiye aracı, önünde ne engel varsa kürüyüp geçecek” dedi.

/ DENİZLİHABER / 3 Ekim 2009 Cumartesi, 09:25

Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin, 28 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası için gerçekleştirdikleri etkinlikler sürüyor. Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü eğitim alanında gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı.

Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, İtfaiyeciler Haftası dolayısıyla İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Alanı’nda yangın söndürme ve yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatı Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İtfaiye Müdürü İlyas Tuncer ile Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri ve basın mensupları izledi.

Tatbikat öncesi bir konuşma yapan ve müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgiler veren Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürü İlyas Tuncer, öncelikli hedeflerinin personellerine eğitim vermek olduğunu söyledi. Yılın 365 günü 24 saat yaşanabilecek her türlü olumsuzlukta her zaman göreve hazırlıklı olduklarını belirten Tuncer, “Bize ihtiyaç duyulan her yerde en kısa sürede olabilmek için, olaylara uluslararası müdahale standardını yakalamış durumdayız. Biz Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak 7 noktada hizmet vermekteyiz. 24 araç 130 personelle 7 günün 24 saati Denizli halkının emir ve huzurlarındayız. Her türlü teknolojik malzeme ve ekipmanlara sahip olan müdürlüğümüz, trafik kazası, enkaz üstü, enkaz altı, su altı, su üstü olmak üzere her türlü kurtarma olaylarına müdahale edebilecek yetenek ve kabiliyettedir” dedi.

Daha sonra başlatılan tatbikatta hazırlanan senaryo gereği, alev alan bir binadaki yangın ekipler tarafından kısa sürede söndürüldü. Binanın içine giren itfaiye erleri, yine senaryo gereği yaralı bir vatandaşı binadan çıkararak ambulansa bindirdi. Bir başka parkurda ise bu kez akaryakıt yangınına müdahale eden itfaiye ekipleri kısa köpük kullanarak yangını kontrol altına aldı. Yaralı kurtarma ve çeşitli olaylara müdahale konusunda da hareket kabiliyetlerini ortaya koyan ekipler izleyicilerden yoğun alkış aldı. Tatbikat sonunda parkurları gezen Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, tek tek tatbikata katılan itfaiyecileri kutladı.

Zeybekci, tatbikatın ardından yaptığı basın toplantısında, Denizli İtfaiyesi’nin bundan sonra engel tanımadan, olay yerine ulaşacağını söyledi. Yol kenarlarına yapılan parklar nedeniyle, zaman zaman itfaiyenin olay yerine ulaşmakta zorlanması nedeniyle böyle bir karar aldıklarını belirten Zeybekci, “İtfaiye, bundan sonra önünde ne engel varsa kürüyerek, yangın mahalline ulaşacak. Sonra da verilen zararla ilgili bize gelecekler, biz onu halledeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu