REKLAMI GEÇ

İzin verdik ama emsal olmasın

İzin verdik ama emsal olmasın

Denizli’nin çarpık kentleşmesisık sık eleştiri konusu olurken,Üçler Mahallesi’nde inşa edilecek Kızılay Hizmet Binası’na verilen kat yüksekliği, “emsal olmasın” diyen CHP’li üye ile AK Partili Başkanı aynı noktada buluşturdu.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 18 Haziran 2014 Çarşamba, 10:41

Denizli’de şehirleşmenin hızlandığı yıllarda, siyasi kaygılar, rant hesapları gibi sebeplerle ana cadde üzerlerinde yüksek katlı binalara izin verilmesi; çarpık kentleşmenin örneği olarak yıllardır gösteriliyor. Bir binaya izin verilmesi, ardından da diğer bina sahiplerinin emsal göstererek binalarını yükseltmesiyle yıllar içinde oluşan çirkin görüntüye son yıllarda izin verilmiyor.

KIZILAY’A 4 KATLI BİNA
Buna benzer bir durum, Üçler Mahallesi’ne yapılacak olan Kızılay Bölge Merkezi Hizmet Binası ile gündeme geldi. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla,Kızılay Bölge Merkezi için 4 katlı bina yapılmasına izin verildi. Ancak bu karar, hemen akıllara alanın yakınındaki 2-3 katlı yapıları akıllara getirdi. 800. Yıl Konutları’nın önünde ve çevresindeki yapıların sahipleri tarafından Kızılay için verilen iznin emsal gösterilerek, kat artırımı taleplerinin gelebileceği endişesi yaşandı.

EMSAL OLMASIN
Büyükşehir Meclisi 2 Nolu İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda görüşülen konu meclis gündemine geldiğinde,CHP’li üye Şeniz Doğan, Kızılay’ın kamu yararı güttüğünü, bu nedenle kat yüksekliğine izin verildiğini, ancak bunun emsal olmaması gerektiğini söyledi.Doğan, “Kızılay ülkemiz için önemli bir kurum. Bu nedenle binasına kimsenin itirazı olamaz. Ancak bu binanın emsal gösterilerek çevresindeki yapıların da değişmemesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

BAŞKAN ZOLAN: AYNI FİKİRDEYİZ
Belediye Başkanı Osman Zolan da, “Haklısınız, artık hiçbir cadde, Lise gibi, Mimar Sinan, İstiklal caddeleri gibi olmasın. Biz de aynı temennideyiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu