REKLAMI GEÇ

İzmir ve Antalya karayollarına tünel bağlantısı

İzmir ve Antalya karayollarına tünel bağlantısı

Denizli-İzmir ve Denizli-Antalya karayolları Karateke-Cankurtaran arasında yapılacak 2 bin 520 metrelik Honaz Tüneli ile birbirine bağlanacak.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2014 Cumartesi, 09:41

Denizli’nin karayolu ağındaki ilk tüneli olacak Honaz Tüneli start aldı. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ovacık köyüne giderek tünelin başlangıç noktasında incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Demir, projenin ilk halinin ormanlık alandan geçen karayolu güzergahı şeklinde olduğunu, daha sonra bağlantının tünelle yapılmasına karar verildiğini söyledi.

Tünelin aynı zamanda ağaç kesimini önleyeceğini ve mesafeyi kısaltacağını belirten Demir, “Bilindiği üzere İzmir bağlantısını yapan çevre yolu Pınarkent’in yakınlarına kadar tamamlandı. Bu noktadan itibaren Denizli-Antalya karayoluna bağlantı için 17 kilometrelik çevre yolu yapılacak. Çevre yolu ormanlık alandan geçeceğinden ağaç kesimi olacaktı. Projenin tünelle revize edilmesiyle 20-30 bin ağaç kesilmekten kurtarılmış oldu. Ayrıca rampa ortadan kalkarken, mesafe de yaklaşık 3 kilometre kısalacak. Tünel, iki gidiş, iki geliş 4 şerit olacak” dedi.

Tünelle karayollarının Denizli’de önemli bir yatırımı gerçekleştirmiş olacağını vurgulayan Vali Demir, tünelin kış aylarında kar ve buzlanma nedeniyle ortaya çıkan trafik kazası risklerini azaltacağını, kamulaştırma maliyetlerinin de düşeceğini, temel atma töreni tarihinin henüz belli olmadığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu