REKLAMI GEÇ

Kadın adaylar siyasetteki yerlerini sağlamlaştırıyor

Kadın adaylar siyasetteki yerlerini sağlamlaştırıyor

Yerel seçimler yaklaşıyor, belediye başkan ve meclis üyesi adayları bir bir ortaya çıkıyor. Ancak, yerel hizmetin önemli basamaklarından biri olan muhtarlık için de yarış sürüyor. 1200 Evler’de Sezen Aykanat Özdemir, Mehmetçik Mahallesi’nde Zeynep Dalkıran muhtarlığa aday oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2018 Çarşamba, 17:49

Yerel yönetimlerin ilk, belki de en önemli basamağı muhtarlık. Belediyeler ile halk arasında köprü görevi üstlenen muhtarlar, mahallenin sorunlarını bilen, ilgili birimlere taşıyan ve çözüm üretilmesini sağlayan isimlerdir.

Denizli’de, muhtarlığa talip olan kadın adayların sayısının her geçen gün artması, hizmet kervanına katılmaları, seçimlere ayrı bir heyecan katıyor.

1200 Evler ve Mehmetçik Mahallerinde de iki kadın muhtar olabilmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

1200 EVLER’E TASARIMCI ADAY
1200 Evler Mahallesi’nde yaşayan Sezen Aykanat Özdemir, 31 Mart seçimlerinde muhtar olabilmek için mücadele veriyor. Pamukkale Üniversitesi Tekstil Bölümü mezunu olan evli ve 2 çocuk annesi Sezen Aykanat Özdemir, KOSGEB desteğiyle açtığı grafik tasarım ofisinde çalışmalarını sürdürüyor. Öğretmen anne-babanın kızı olan Özdemir, uzun yıllardır bu mahallede ikamet ediyor.

1200 EVLER İÇİN HAYALLERİ VAR
Muhtar adaylığına karar vermesinin ardından kendisine “1200 Evler için ne yapabilirim?” sorusunu yönelttiğini ifade eden Sezen Aykanat Özdemir, “Çocuklar ve ev kadınlarına yönelik bazı projeler geliştirmeye başladım. Mahallemizdeki ev kadınları kendi imkanlarıyla organik ürünler üretiyor, ancak pazarlama konusunda sıkıntılar yaşıyor. Onların bu emeklerinin aile bütçelerine katkıya dönüşebileceği bir yer planlıyorum. Çocuklarımız için oyuncak takas pazarı bir başka düşüncem. Sokak hayvanlarının yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalarımız olacak. Kısacası 1200 Evler Mahallesi’ni Denizli’nin tanımasını sağlayacak bir süreci başlatmak istiyorum” dedi.

MEHMETÇİK’İN SEVİLEN YÜZÜ YENİDEN ADAY
Mehmetçik Mahallesi’nde 5 yıldan bu yana başarıyla muhtarlık görevini yürüten Zeynep Dalkıran Çelik, 5 yıl için daha mahalle sakinlerinden onay almak için yeniden yola çıktı.

Bir önceki seçimleri başarıyla bitiren ve Denizli’nin en genç muhtarı ünvanını kazanan Zeynep Dalkıran Çelik, başarılı bir süreç geçirdi. Görev yaptığı 5 yıl içinde mahallenin sorunlarıyla yakından ilgilenen Çelik, vatandaşlarla güçlü iletişimi sayesinde takdir topladı.

BİR KEZ DAHA YETKİ İSTEYECEK
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi mezunu olan Zeynep Dalkıran, 31 Mart yerel seçimlerinde Mehmetçik Mahallesi sakinlerinden bir kez daha yetki isteyecek.

Mehmetçik Mahallesi’nde önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Zeynep Dalkıran, “Mehmetçik yapılaşması tamamlanmış bir mahalle. Rutin sorunların takibinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de imza atıyoruz. Mahallede ikinci el kıyafet pazarı kurduk, burada toplanan kıyafetleri Kızılay’a, Sevgi Eli’ne gönderdik. Bunun dışında ilçelerde de destek olduğumuz bölgeler var. Bu hizmetlerin devamı sağlayabilmek ve yenilerini ekleyebilmek için yeniden muhtarlığa aday oldum. Mahalle sakinlerinin onayını alırsam, çalışmalarıma ara vermeden devam edeceğim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu