REKLAMI GEÇ

Kandilli ve AFAD’ın deprem verileri kafa karıştırıyor

Kandilli ve AFAD’ın deprem verileri kafa karıştırıyor

Denizli, 1. derece deprem bölgesinde. Neredeyse her gün farklı ilçelerden sarsıntı bilgileri geliyor. Ancak, deprem ölçümleri konusunda faaliyet yürüten Kandilli Rasathanesi ile AFAD’ın verileri sürekli farklılık gösteriyor. Vatandaşlar, “İki kuruma da kendinizi gözden geçirin, artık bir karar verin” çağrısı yapıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2019 Çarşamba, 16:28

Denizli 1. derece deprem bölgesinde. Bu nedenle de sürekli sismik hareketlilik yaşanıyor. Depremlerin en yoğun olduğu bölgelerden biri olması nedeniyle de Denizlililerin en yoğun başvurduğu kurumların başında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi ile İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi geliyor. Ancak, iki kurumun oluşan depremlere ilişkin verileri farklılıklar gösteriyor.

BOZKURT DEPREMİ’NDE YOĞUN YAŞANMIŞTI
8 Ağustos’ta meydana gelen Bozkurt depremi sonrası iki kurumdan yapılan açıklamalar birbirinden çok farklıydı. Kandilli depremin merkez üssünü Baklan, büyüklüğünü de 6.5 olarak açıklamış, AFAD ise sarsıntının Bozkurt merkezli 6.0 büyüklüğünde olduğunu duyurmuştu. Kurumlar zaman içinde açıklamalarını revize etmiş, ancak kafa karışıklıklarını giderememişti.

VERİLER YİNE FARKLI
Denizli, bugün bir kez daha sallandı. Ancak, deprem verilerinin ölçümlerini yapan Kandilli ile AFAD yine farklı veriler paylaştı. Kandili sarsıntının merkez üssünü Bozkurt-Avdan, büyüklüğünü ise 3.2 olarak açıkladı.

AFAD ise aynı sarsıntının Bozkurt değil, Çardak’ta yaşandığını açıkladı. Depremin oluşum derinliği de iki kurum arasında ciddi farklar bulunuyor. Kandilli derinliği 5 kilometre, AFAD ise 16 kilometre olarak açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu