REKLAMI GEÇ

“Kanunun meyvelerini alıyoruz”

“Kanunun meyvelerini alıyoruz”

DİGEM Başkanı Pekdemir, Özel İdare Yasası’nın meyvelerinin alınmaya başlandığını söyledi. Pekdemir, “Yasanın çıktığı 5 yıldan bu yana çok şey değişti. Artık köylümüze daha hızlı hizmet götürüyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2009 Çarşamba, 19:12

İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu ve yatırımcı daire müdürlerinin katıldığı ilçe gezileri sürüyor. Muhtarlarla düzenlenen toplantılarla sorunlar tespit ediliyor.  İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu ile birlikte yetkilerin yerele devredildiğini, bu kanunun meyvelerinin alınmaya başlandığını söyledi. Sorunların, kaynağına en yakın yerde çözülmesi gerektiğini ifade eden Pekdemir, “Yasanın çıktığı 5 yıldan bu yana çok şey değişti. Artık köylümüze daha hızlı hizmet götürüyoruz” dedi.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

İl Özel İdaresi’nin 5 yıllık programının hazırlanması için başlatılan ilçe gezileri devam ediyor. Her ilçede muhtarlarla bir araya gelen Özel İdare heyeti son olarak Honaz ve Bozkurt’ta idi.

 

Heyet ilk olarak Honaz Belediye Başkan Turgut Devecioğlu’nu makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. Daha sonra Honaz Hükümet Konağı’na geçildi. Özel İdare heyetini burada Honaz Kaymakamı Kamuran Taşbilek tarafından karşılandı. Taşbilek’in makamında gerçekleşen görüşmenin ardından köy muhtarları ile toplantı düzenlendi. Honaz Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Özel idare heyetinin sorunları yerinde tespit etmek için düzenlediği toplantıların önemine işaret etti.

 

Pekdemir: “Yasanın meyveleri alınmaya başlandı”

İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir de, yerel yönetimlere olanak ve güç veren 5302 sayılı Özel İdare Yasası’nın meyvelerinin alınmaya başlandığını, artık Özel İdare’nin daha hızlı ve etkin hizmet ürettiğini söyledi. Pekdemir, “Yıllarca iktidara gelmiş birçok hükümetin programında bulunan bu yasa yaklaşık 5 yıl önce çıkarıldı. İl Özel İdareleri yeni yasanın getirdiği yetki ve kaynaklarla daha hızlı hizmet üretmeye başladı. Bugün sizin ayağınıza gelip sorunlarınızı öğrenebilecek duruma gelmemiz de bu yasanın getirdiği güzelliklerdendir. Bence illere verilen yetkiler, daha da yerele indirilmeli, ilçelere de kaynak ve yetki verilmeli. Çünkü sorunlar, kaynağına en yakın yerde çözülmelidir” dedi. Toplantıda daha sonra köy muhtarları talep ettikleri hizmetleri ve çözüm bekleyen sorunlarını aktardı.

 

Bozkurt’un sorunları da not edildi

Özel İdare heyeti, Honaz’ın ardından Bozkurt ilçesine geçti. Burada ilk olarak Bozkurt Belediye Başkanı Deniz Arda’ya makamında nezaket ziyaretinde bulunuldu. Daha sonra Bozkurt Kaymakamı Yasin Öztürk’le bir araya gelen heyet, kısa görüş alışverişinin ardından 13 köyün muhtarlarıyla toplantı düzenledi. Toplantı öncesinde Kaymakam Yasin Öztürk, ilçede yapılan yatırımlar, sorunlar ve köyler hakkında bir sunum yaparak, Özel İdare heyetini bilgilendirdi. Toplantının devamında köy muhtarları sırasıyla söz alarak sorunlarını dile getirdi. Köy muhtarlarının talepleri, yatırımcı daire müdürleri tarafından not edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu