REKLAMI GEÇ

Kar, yolları buz pistine çevirdi

Kar, yolları buz pistine çevirdi

Ege’de etkili olan kar yağışı ve soğuk hava Denizli’de yolların buzlanmasına neden oldu. Denizli’nin Cankurtaran Mevkii’nde buzlanan yollar, Karayolları ekipleri tarafından tuzlama çalışmasıyla trafiğe açılırken, araçlar zincirsiz yola çıkartılmadı.

/ DENİZLİHABER / 3 Şubat 2010 Çarşamba, 17:06

Olumsuz hava şartları ve kar yağışı, tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de gece yarısından itibaren etkili olmaya başladı. Dün gece başlayan kar yağışı ve tipi, Denizli’nin özellikle yüksek kesimlerinde etkili oluyor. Denizli-Antalya Karayolu’ndaki Cankurtaran Mevkii’nde, zincirsiz araç geçişine izin verilmezken, kar kürüme ve tuzlama araçları da bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Polisler, zincirsiz arabaları Şahin Tepesi Mevkii’nde durdurarak zincir takmalarını sağlarken, kara hazırlıksız yakalanan sürücüler, zaman zaman zor anlar yaşadı. Zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışının, özellikle Çameli İlçesi bölgesinde etkili olduğu, bunun yanı sıra Honaz İlçesi’ne bağlı Kaklık ve Karaçay Beldeleri arasındaki yolun, kısa bir süre kapanmasından sonra ekiplerin müdahalesiyle açıldığı öğrenildi. Denizli’de şu ana kadar kapalı köy yolunun bulunmadığı, 6 ekiple yolların açık tutulması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Buzlanmayı fırsata çeviren zincir satıcıları da araçlarında zincir bulunmayan vatandaşlara 60 TL’den zincir sattı. Vatandaşların can güvenliği için zincir aldığını belirten zincir satıcıları, 30 TL’ye satılan zinciri, soğukta bekledikleri için 60 TL’ye sattıklarını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu