REKLAMI GEÇ

Karaman ve Akkonak’a 30 milyon liralık yatırım

Karaman ve Akkonak’a 30 milyon liralık yatırım

Denizli Büyükşehir Belediyesi, altyapı yatırımlarının üçüncü etabını Karaman ve Akkonak mahallelerinde gerçekleştirecek. 30 milyon liraya mal olacak ve 15 ayda tamamlanacak yatırımla içme suyu ve kanalizasyon şebekeleri yenilenecek yağmur suyu drenaj kanalları yapılacak.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2015 Çarşamba, 13:52

Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (DESKİ), Karaman ve Akkonak mahallelerinde gerçekleştireceği altyapı yatırımının protokolü imzalandı. Belediye Encümen Salonu’nda düzenlenen imza törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör ile ihaleyi alan Ankara firması Atilla İnşaat Turizm ve Ticaret Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Atilla, Proje Müdürü Selahattin Kara ile İçme Suyu Daire Başkanı Ufuk Yarar katıldı.

KARAMAN VE AKKONAK’A 30 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, imza törenindeki konuşmasında, kentin altyapısının yenilendiği “100 Yılın Dev Projesi”ne yeni bir etabın daha eklendiğini, üçüncü etabı oluşturan Karaman ve Akkonak mahallelerinde içme suyu, yağmur suyu drenaj kanalı ve kanalizasyon hattının yapılacağını, ihalenin 28 milyon 694 bin lira artı KDV olarak yapıldığını, çalışmanın 15 ay süreceğini söyledi.

SABIR İSTEDİ
Altyapı çalışması yapılacak mahallelerde oturan vatandaşlardan sabır isteyen Başkan Zolan, “Bu protokol ile Karaman ve Akkonak Mahalle sakinlerinin isteklerini yerine getirmiş olacağız. 15 ay devam edecek çalışmalar esnasında, su kesintileri, toz ve çamur gibi sorunlar yaşanacaktır. O nedenle biz mahalle sakinlerinden sabır ve destek istiyoruz” dedi.

ALT YAPIYA 185 MİLYON LİRA
Bir süre önce temelini attıkları Fatih, Cumhuriyet, Deliktaş, İncilipınar, Siteler ve Mehmetçik mahallelerinde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Zolan, “Bu yatırımın tutarı 120 milyon lira. Sonrasında Muratdede ve İlbade mahalleleri için ayrı bir ihalemiz oldu. O ihalenin imza atma törenini yoğun çalışma tempomuzdan dolayı yapamamıştık. Bu bölgede de içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının baştan aşağı döşenmesi ve tesislerin yapılması 34 milyon liralık bir yatırımı kapsıyor. Bunlara Karaman ve Akkonak’ı da eklediğimizde, yatırım miktarı 185 milyon liraya ulaşıyor” diye konuştu.

İÇME SUYU HATTI DENİZLİ-İZMİR KADAR
Zolan, bugün protokolü imzalanan üçüncü etap ile birlikte devam eden içme suyu hattının 230 kilometreye ulaşacağını, bunun da İzmir’e ulaşacak bir içme suyu şebekesini ifade ettiğini, ayrıca 175 kilometre kanalizasyon hattı, 56 kilometre de yağmur suyu hattı yapılacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu