REKLAMI GEÇ

Kardeş şehirde Denizli coşkusu

Kardeş şehirde Denizli coşkusu

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Denizlililer Derneği (BUDENDER) işbirliği ile ilk kez Bursa’da “BUDENDER Kültür Şenliği” düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve Konservatuar sanatçılarının sahne aldığı gecede kardeş şehir Bursa’da Denizli türküleri söylendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Nisan 2015 Pazartesi, 14:50

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Bursa’daki Denizlililerin dayanışmasına katkı sağlamak amacıyla kurulan Bursa Denizlililer Derneği (BUDENDER), işbirliğinde ilk kez “BUDENDER Kültür Şenliği” düzenlendi.

Bursa Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve sunuculuğunu Devlet Sanatçısı Nalan Höke’nin yaptığı programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve Bursa’da yaşayan çok sayıda Denizlili katıldı. BUDENDER Başkanı Veli Öztürk, Bursa’nın yurt içindeki ilk kardeş şehrinin 1986 yılından beri Denizli olduğunu hatırlatarak, “Sivil toplum örgütlerinin günümüzdeki önemi bilinmektedir. Bu nedenle Bursa’daki hemşehrilerimizle birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma olgusunun sağlanması amacıyla derneğimiz faaliyetlerini sürdürmektedir. Derneğimizin etkinlikleri sizlerin destekleri ve katılımlarıyla devam edecektir” dedi.

“YÜREKLERİMİZ YAN YANA”
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise, BUDENDER’in talebi ile bu gecenin düzenlendiğini belirterek, salon desteği veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Gökoğlan, “Biz ayrıca kardeş şehiriz. Buradaki amaç kalplerimizin beraber olması, beraber atması. Bu gece fikri ortaya çıktığında Başkanımız Osman Zolan’ın talimatıyla Denizli’den buraya ekibimizle beraber geldik. Yüreklerimiz, kalplerimiz yan yana geldi” dedi. Bursa’da oturan hemşehrilerine, “Denizli’yi unutmayın” tavsiyesinde bulunan Gökoğlan, düzenledikleri ilk kültür şenliğinde herkese iyi eğlenceler diledi. Konuşmaların ardından sahneye Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçısı Yeşim Dağlı, çıktı. Geceye seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle renk katan Yeşim Dağlı, Denizli türküleriyle Denizlilileri coşturdu.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE DENİZLİ SERGİSİ
Gecede Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları topluluğu da sahnelediği birbirinden güzel gösterilerle katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. Öte yandan BUDENDER tarafından “Geçmişten Günümüze Denizli Fotoğraf Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi. Sergide Denizli tarihini anlatan çok sayıda fotoğraf yer aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 14 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 28Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı