REKLAMI GEÇ

Kazakistan Büyükelçisi’nden Zolan’a ziyaret

Kazakistan Büyükelçisi’nden Zolan’a ziyaret

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Şubat 2020 Cumartesi, 17:12

Bir dizi ziyaret ve program için Denizli’ye gelen Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti.

Ziyarete Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly’e Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AYSİAD) Başkanı Mahmut Catlık ve beraberindekiler eşlik etti. Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, ziyarette yaptığı konuşmada İdlib’de meydana gelen saldırıda şehit düşen Mehmetçik için başsağlığı dileyerek, “Biz iki dost ülkeden öte kardeş milletiz” diye konuştu. Kazakistan’daki yatırım fırsatlarını anlatan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Denizli’nin Kazakistan açısından da büyük önem taşıyan bir ihracat merkezi olduğunu dile getirdi.

KARDEŞ DEVLET VURGUSU
Başkan Osman Zolan ise, İdlib’de meydana gelen alçakça saldırıda şehit düşen Mehmetçik için bir kez daha Allah’tan rahmet yaralılara ise acil şifalar diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Zolan, iki kardeş devletin her türlü işbirliğini geliştirmesi adına yapılan çalışmaların önemli olduğunu kaydederek, karşılıklı fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Büyükelçi Saparbekuly, Başkan Zolan’a ziyaretin anısına Türk dünyasının önemli şair ve düşünürlerinden Abay Kunanbayoğlu’nun portresini, Başkan Zolan ise Büyükelçi Saparbekuly’a çeşm-i bülbül hediye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu