REKLAMI GEÇ

“İŞ KAZALARI MEDENİYET GÖSTERGESİDİR”

“İŞ KAZALARI MEDENİYET GÖSTERGESİDİR”

Denizli Genç İşadamları Derneği eski Başkanı ve denizlihaber.com yazarı Sadık Emre Çaputçu, Soma’daki maden faciası üzerine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin milletvekiliyken iş kazalarıyla ilgili attığı “iş kazaların medeniyet göstergesidir” tweetini anımsattı.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2014 Çarşamba, 13:22

Sadık Emre Çaputçu, sosyal medyada “Sayın Bakan Nihat Zeybekçi ‘iş kazaları medeniyet göstergesidir’ demişti. Bu sözün önemini bugün daha iyi anlıyoruz!” paylaşımını yaptı. Ardından da Zeybekci’niniş kazalarıyla ilgili 8 Ocak 2013’te twitter hesabından yaptığı bu paylaşımla ilgili Soma faciası üzerine şu yorumda bulundu:

“Medeniyet nedir size söyleyeyim mi?Medeniyet, üretim yaparken insan öldürmede dünya lideri olmak değildir!Medeniyet, üretimi insanı öldürmeden yapabilmektir.Medeniyet bu insanların can güvenliğini sağlayabilmektir.Medeniyet insandır, insanın canıdır!”

EKŞİ SÖZLÜK’TEKİ TEPKİLER
Öte yandan bakan Zeybekci’nin milletvekiliyken kullandığı “iş kazaların medeniyet göstergesidir” ifadesine Ekşi Sözlük’te yapılan paylaşımlarla tepki gösterilmişti. O paylaşımlardan bazıları şöyle:

-AKP Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi tarafından atılan tweetteki sözdür. Ölmek madencinin kaderidir anlayışına farklı bir boyut kazandırmıştır.

Tweetin tam metni şudur: ”Bebek-anne ölümleri, iş kazaları, trafik kazaları, yiyecek içecek zehirlenmeleri, afetlerdeki kayıp oranları, intiharlar medeniyet göstergesidir.”

-Saygın bilim adamları da retweetten kaçınmamıştır, yüzleri de kızarmamıştır.

-Akla mantığa sığmayan açıklamadır. Bu açıklamayı yapan şahıs medeniyetimizin ne kadar yüksek olduğunu vurgulamıştır, hem de 8 işçimizin hayatını kaybettiği gün, böyle iğrenç bir kıstasla. Ölüm sayıları tane ve kelle hesabı olarak yapan zihniyet bir nevi bugünkü ölü sayısını az bulmuştur.

-Siyasetin dibi bir değerlendirme.

Yorumlar

ümit   -  Bağlantı 15 Mayıs 2014, 10:07

Çok doğru bir söz.Orta çağdaki iş kazalarını bile sollamış medeniyeti yaşıyoruz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu