REKLAMI GEÇ

Kepenkler tek tek açıldı. Esnaf ilk müşterilerini ağırladı

Kepenkler tek tek açıldı. Esnaf ilk müşterilerini ağırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından koronavirüs tedbirleri kapsamında 49 gündür kapalı olan kafe ve restoranların bugünden itibaren 07.00-21.00 arasında hizmet verebileceğini açıklamıştı. Denizli’de bu sabah kafe ve restoran sahipleri saat 07.00’den itibaren müşterilerini ağırlamaya başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2021 Salı, 10:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından, Kovid-19 sürecinde, haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimini paylaştı.

Bu kapsamda yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatlerinde belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00’e kadar paket servisini sürdürebilecek. Bu mekanlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edilecek.

Denizli’de birçok esnaf sabahın erken saatinde işletmelerine gelerek hazırlıklarını yaptı.

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde kafe işleten Cansu Menekşe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını heyecanla takip ettiklerini söyledi.

Kararın kendilerini mutlu ettiğini anlatan Menekşe, “Hepimiz için çok büyük bir sürpriz oldu. İşletmelerin açılması iyi oldu. Çünkü esnafın artık dayanacak gücü kalmamıştı. Hizmet sektöründeki arkadaşlarımız çok zorlandı” dedi.

Sürecin diğer esnaf arkadaşları için de bereketli olması temennisinde bulunan Menekşe, “İlk Müşterilerimizi aldık umarız bereketli geçer. Ülkemiz için vatanımız için herkes için hayırlı olsun. Çok büyük bir heyecan var. Her şeyi özledik. Yaklaşık 4 ay 5 ay oldu müşteri almıyorduk”  ifadelerini kullandı.

Kahvehane işletmecisi Ali Altan ise özledikleri müşterilerini bugün karşılayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çok zor günler geçirdiklerini anlatan Altan, erken saatte işletmesine gelerek hazırlıklarını yaptığını dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu