REKLAMI GEÇ

KESK’ten taşeron eylemi  

KESK’ten taşeron eylemi   

KESK Denizli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul, Soma’daki maden faciasının taşeronluk gerçeğini tüm yakıcılığıyla ortaya koyduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Haziran 2014 Cumartesi, 10:07

KESK’e bağlı sendikaların üyeleri, çalışma hayatında uygulanan taşeron sistemini protesto eylemi düzenledi. Candoğan Parkı önünde bir araya gelen KESK üyeleri, taşeronluk uygulamasına son verilmesini istedi.

Taşeronluğa tepkinin sloganlarla dile getirildiği eylemde basın açıklaması yapan KESK Denizli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul da “Soma’daki facia, maden işçileri gibi emeğini taşeron firmalara satmak zorunda bırakılan milyonların gerçeğini en yakıcı halde ortaya koymuştur. Eğer bir prangadan söz edilecekse, bunun taşeronun insafına terk edilen milyonların ayağında yıllar içerisinde pas tutan pranga olduğunu, yıllardır üç maymunu oynayanların suratına bir tokat gibi çarpmıştır” dedi.

İktidarın taşeronluğu kaldırmak için hazırlık yapıldığı açıklamasına rağmen içeriğinin sendikalardan saklandığını, ancak gerçeğin 30 Mayıs’ta TBMM’ye sunulan torba yasa tasarısı ile ortaya çıktığını kaydeden Yurdakul,“Kamuoyunda ‘Taşeron Yasa Tasarısı’ olarak bilinen tasarı, ne yazık ki AKP’nin Soma katliamından hiçbir ders çıkarmadığını, taşeronluğu kaldırmak ya da sınırlamak gibi bir hedefi olmadığını, aksine çalışma yaşamanı bir bütün olarak taşeronlaştırmayı hedeflediğini göstermiştir” diye konuştu.

Protesto eylemine katılanlar, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu