REKLAMI GEÇ

Kirlilik envanteri çıkarılmalı

Kirlilik envanteri çıkarılmalı

Büyük Menderes Havzası Çevre Koruma Birliği Meclis Toplantısı’nda konuşan Vali Erkmen, havzanın kurtarılması için ilgili her kesimin ortak irade göstermesi gerektiğini belirterek, artık hareket geçilmesinin şart olduğunu söyledi. Erkmen, “Menderes’in kirlilik envanterinin bir an önce çıkartılması ve belli periyotta da bunun önüne geçmek için eyleme geçilmesi gerekiyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 20 Eylül 2008 Cumartesi, 00:00

Büyük Menderes Havzası Çevre Koruma Birliği 2008 yılı Eylül ayı İkinci Olağan Meclis Toplantısı, Denizli Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı. Uşak Valisi Kayhan Kavas’ın başkanlık yaptığı toplantıya katılanların ortak buluşma noktası, Menderes Havzası’nın kurtarılabilmesi için ortak hareket edilmesi gerekliliği oldu. Toplantıya, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Meclis üyeleri, belediye başkanları, İl Çevre ve Orman Müdürü Yılmaz Kaplan ve çok sayıda ilgili katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, havza içerisinde bulunan 31 ilin İl Özel İdaresi ve 131 belediyenin ortak irade konmasında etkin bir şekilde görev almasının sevindirici olduğunu dile getirdi. Vali Erkmen, “Menredes’teki kirlenme sorun olarak tespit edildi. Bölgede yaşayan ve birliği oluşturan bütün mahalli idareler, ortak bir irade ortaya koydular. Menderes’e sahip çıkamazsak başarılı olamayız. Temennimiz, bölge içinde yaşayan mahalli idarelerin konuyu sahiplenmesidir. Koordinasyonun sağlanmasını arzu ediyoruz” dedi.

‘Bizi iyi anlayın’

Vali Yavuz Erkmen’in açılış konuşmasının ardından Uşak Valisi Kayhan Kavas’ın başkanlığında divan oluştu. Mahalli İdareler Birliği’nin önemine işaret eden Divan Başkanı Kavas, “Kimse birlikten kanalizasyon falan yapmasını istemesin. Birlik hukuki destek verecektir. Bunun yanında sahada ölçme değerlendirme yapacak, gerektiğinde de ayna vazifesi görecektir. Bakanlık, desteklerini birlik vasıtası yürütecektir” dedi.

Vali Erkmen, Büyük Menderes’in büyük bölümünün Denizli’den geçtiğini, Adıgüzeller ve Cindere Barajları gibi iki önemli barajın Menderes üzerinde bulunduğunu ancak su azlığı nedeniyle barajlarda enerji üretiminin olmadığını söyledi. Erkmen, “Su kaybını en aza indirmek için kapalı sistem sulama sistemine geçilmesi şart. Bu konuda sulama birliklerine üç yılı ödemesiz 12 yıl ödemeli krediler veriliyor. Sulama birliklerimiz bunlardan yararlanmalıdırlar. Menderes’in kirlilik envanterinin bir an önce çıkartılması ve belli periyotta da bunun önüne geçmek için eyleme geçilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Birlik Meclisi Toplantısı’nda, 1. Olağan Meclis Toplantısı’ndan bu yana gerçekleştirilen faaliyetler hakkında üyelere bilgi verildi, 2009 yılı çalışma programı meclise sunularak kabul edildi. 2009 yılı bütçesi görüşülerek 400 bin YTL olarak karara bağlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu