REKLAMI GEÇ

Kış geliyor, doğal gaz kullanımına dikkat!

Kış geliyor, doğal gaz kullanımına dikkat!

Hava sıcaklıkları düşmeye, sonbaharı iyiden iyiye hissetmeye başladık. Bunun bir adım sonrası ise kış. Dondurucu soğukların yaklaşmasıyla Enerya’dan doğal gaz konusunda ciddi uyarılar geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2019 Çarşamba, 11:10

Enerya Denizli İşletme Müdürü Zekeriya Kurşunluoğlu, Denizli’de hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte doğal gaz abonelerini kışa hazırlık konusunda bilgilendirdi, güvenli doğal gaz kullanımı konusunda uyardı.

“BACALARI VE BAĞLANTILARI KONTROL ETTİRİN”
Kurallara uygun kullanılan doğal gazın güvenilir, konforlu ve ekonomik bir yakıt olduğunu belirten Kurşunluoğlu, 2019 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 2.230 km hat imalatına ulaşılacağını ifade etti.

Kurşunluoğlu, “Denizli’de 270 bini aşkın aboneyi doğal gazla buluşturuyoruz. Abonelerimizin kış aylarında doğal gaz kullanmaya başlamadan önce bacalarının ve baca bağlantı noktalarının çekiş kontrollerini yetkili kurumlara kontrol ettirmeleri ve kombi bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir” diye konuştu.

“HAVALANDIRMA MENFEZLERİNİZİ ASLA KAPATMAYIN”
doğal gaz kullanımında yapılan bazı hatalar nedeniyle sorunlar yaşandığını hatırlatan Kurşunluoğlu, “Havalandırma menfezleri asla kapatılmamalıdır. Tüm doğal gaz abonelerimiz, yakıcı cihazlarının periyodik bakımlarını yaptırmalıdır. Kombi, şofben, soba ve kazan gibi yakıcı cihazların baca sensörlerinin çalışır durumda olduğu kontrol edilmelidir. Yılda en az 1 kere baca temizliğinin yaptırılması gerekmektedir” dedi.

Doğal gaz abonelerinin cihaz bakımlarını yetkili firmalara yaptırması gerektiğini vurgulayan İşletme Müdürü Kurşunluoğlu, “Cihaz ve tesisat yenileme, yer değişimi ve tadilat gibi durumlarda abonelerimizin mutlaka Enerya’yı bilgilendirerek, yetki almış sertifikalı firmalara işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. Yapılan işleme ekiplerimiz tarafından onay verilmesinin ardından gaz kullanımına tekrar başlayabilirler” dedi.

“GAZ KOKUSU HİSSETTİĞİNİZDE 187 DOĞAL GAZ ACİL HATTINI ARAYIN”
Ortamda gaz kokusu hissedilmesi durumunda yapılması gerekenleri de anlatan Kurşunluoğlu, “Gaz kokusu hisseden abonelerimiz hemen ortamı havalandırarak sayaç vanalarını kapatmalılar. Bunun dışında hiçbir müdahalede bulunmadan 187 Doğal Gaz Acil hattına bilgi vermeliler” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu