REKLAMI GEÇ

Koca Mektep ve çevresinin fotoğrafı

Koca Mektep ve çevresinin fotoğrafı

Kentin geçmişine ilişkin sohbetlerin en çok kullanılan tanımlamalarından biridir, “Eskiden buralar tarlaydı” sözü. Akademisyen Devrim Alkaya, işte bu sözü doğrulayan bir fotoğraf paylaştı, kısa süre içinde çok sayıda yorum ve paylaşım aldı. Denizli Lisesi (Koca Mektep) ve çevresiyle ilgili daha önce çok fazla öne çıkmayan bu fotoğraf, bölgenin geçmişte nasıl olduğunu gözler önüne serdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Kasım 2017 Pazar, 13:09

Denizli Lisesi bu kentin en özel yapılarından biridir. Şehrin nirengi noktasıdır, aynı zamanda geçmişten günümüze kentin aldığı yolun da bir göstergesidir. Denizli Lisesi ve çevresi bugün kentin tam ortasında, merkezinde olsa da, geçmişte aynı konumda değildi.

Denizli daha yoğun yapılaşmaya uğramamış, kentin merkezinde de bahçeli evlerin, nefes alacak çok miktarda alanın boş olduğu dönemlerde, Denizli Lisesi’nin çevresi de aynı durumdaydı.

Akademisyen Devril Alkaya, sosyal medyada bu fotoğrafı, “Eskiden buralar tarlaydı diyenler çok haklı” diyerek paylaştı ve “Neresi bilebildiniz mi?” diye de ekledi.

Paylaşılan fotoğraf, Denizli Lisesi ve çevresinin yıllar önceki haliydi. Lisenin çevresi tam da anlatıldığı gibi tarlalarla çevrili. Öyle ki hemen sağında görünün yer bugünkü Atatürk Stadı’nın ilk hali. Yalnızca bir saha ve birkaç kişinin maç izleyebileceği tribüne sahip.

Kente ilişkin sohbetlerin en çok kullanılan sözlerinden biri olan “Eskiden buralar tarlaydı” deyimini doğrulan fotoğrafa çok sayıda yorum yapıldı. Yorumlarda yeri bilenler neresi olduğunu yazdı, daha da derine gidip bölge ve kente ilişkin eleştirel yorumlar yapanlar da.

İşte Denizli’nin ve Denizli Lisesi’nin ender fotoğraflarından biri üzerine yapılan paylaşımlar:

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu