REKLAMI GEÇ

Kocaçukur Göleti’ni tortular kapladı

Kocaçukur Göleti’ni tortular kapladı

Pamukkale travertenlerinin alt bölümünde 2005 yılında yapılan, ancak su tutmaya başlamasından bir yıl sonra sazlığa dönüşen Kocaçukur Göleti, şimdi de suyun bıraktığı tortularla kaplandı. Bu sorunun giderilmesi için Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan izin alınarak temizleme çalışması yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mart 2016 Cuma, 10:25

Pamukkale Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında hayata geçirilen ve Pamukkale Üniversitesi’nce hazırlanan 11 projeden birisi olan Kocaçukur Gölet ve Rekreasyon Alanı, yaşanan problemler nedeniyle sık sık gündeme geldi. Önce gölete gelecek suyla ilgili sıkıntı yaşandı. Daha sonra projeye uyulmadığı gerekçesiyle mimarlar Odası Denizli Şubesi, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na başvuruda bulununca, inşaat bir süre durduruldu. Bu gelişmeler yaşanırken, 2006 yılında göleti ot ve sazlar kapladı. Daha sonra su tahliye edilerek, gölet temizlendi.

ZEMİNİ TORTU KAPLADI
Aradan 10 yıl geçti ve şimdi de tortu problemiyle karşı karşıya kalındı. Vali Şükrü Kocatepe, zemininde tortulanma sorunu yaşanan Pamukkale’deki Kocaçukur Göleti’ne giderek, yetkililerden konuyla ilgili bilgi aldı. Travertenlerin hemen alt kısmında yer alan Kocaçukur’un görselliği ve misafirlerin ağırlanması açısından önemli olduğunu vurgulayan Kocatepe, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy’a teknik araştırma yapılmasını ve temizlikle ilgili ihale şartnamesi hazırlanması talimatını verdi.

TEMİZLİK İÇİN TERCİH SONBAHAR
Temizlik çalışmalarının sonbahar döneminde yapılmasının uygun olacağını belirten Vali Kocatepe, “Buraları SİT alanı olduğu için temizlik ve bakım için ilgili kurulun onayı gerekiyor. Onayın alınması için yazışmaları yapalım ve mevzuatı hazırlayalım. Temizlik çalışmalarını da sonbaharda gerçekleştirelim. Balıkların ve ördeklerin de zarar görmesini engelleyelim. Şartnamede özellikle membranın tahrip edilmemesini, membransız bölümün ince kazıklarla veya dubalarla çevrelenerek projede korunmasını sağlayın. Tahrip edilen yerler olursa eski haline getirilmesini de şartnameye ekleyin” dedi.

Yorumlar

ali akturk   -  Bağlantı 4 Mart 2016, 21:47

Güzelim araziyi gölet yapan proje ile dünyanın en güzel sahnesi olabilecek yer mahfedildi.hala geç değil göleti küçült ortaya bir yuksek kule ve sahne, kenarlara özel dekoratif 100 tane eğlence yeri yap, cevre düzenlemesi yap,dünya yıldızları gelsi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu